Veoma je važno da se mladi što više bave boksom jer plemenita veština uči kako da se borite i uspete u životu, poruka je najpopularnijeg srpskog glumca Miloša Bikovića i predsednika Bokserskog saveza Srbije (BS ) Nenada Borovčanina.

– Izrazito je važno da se boks vrati tamo gde je bio i gde zaslužuje jer boks razvija ne samo telo i duh, već vas uči da se ne bojite, da ne dozvolite da vas protivnik isprovocira, da se otvorite, pa da dobijete batine. Uči vas da boksujete, ne da se bijete, disciplini, treningu – izjavio je Biković, promoter Svetskog šampionata u boksu naredne godine u Beogradu.

– Sve su to vrednosti koje su važne da bi čovek postao šampion i da bi uspeo u bilo čemu u životu – dodaje Biković.

– Boks sklanja ljude sa ulice, uteruje ih u sale i od velike mogućnosti da postanete kriminalac, dobijete šansu da postanete šampion i sportista – zaključio je Biković.

Upravo u sklopu promocije boksa predstava Beogradskog dramskog pozorišta, koja se bavi plemenitom veštinom “Kad su cvetale tikve”, sa Bikovićem u glavnoj ulozi, biće 24. decembra putem “lajv strima” prenošena širom sveta.

– Nekada smo gledali film “Bokseri idu u raj” i čuvenu scenu kada Ljubiša Samardžić pita Pavla Vuisića: “Oče, zašto vi toliko volite boks”, a on mu odgovara: “Zato što je boks jedina poštena borba koju ljudi vole na zemlji”. Posle smo boks imali i u drugim filmovima , ali svakako su za boks najviše bili vezani Dragan Nikolić, Bora Todorović, Pavle Vusić, Mija Aleksić i mnogi drugi velikani našeg glumišta koji nažalost više nisu među nama.

– Danas je to svakako mladi Miloš Biković, koji je na ovaj način dao veliki doprinos razvoju i popularizaciji našeg sporta – rekao je Borovčanin.

– Verujem da će rezultati tek da se vide – ističe predsednik BS S i nekadašnji bokserski šampion.

– Biković na pravi način promoviše boks, ali i ono što boks daje svakome ko ga trenira – jačanje karaktera i transformaciju neke lične agresije u stvaralačku i pokretačku životnu energiju – istakao je Borovčanin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here