EPA/Ronald Wittek
Bil Gejts

Milijarder Bil Gejts izneo je svoja predviđanja za 2024. godinu, naglašavajući razvoj veštačke inteligencije, i to posebno u medicini i obrazovanju.

“Inovacije su razlog zbog kojeg su se naši životi toliko poboljšali tokom prošlog veka. Od struje i automobila do medicine i aviona – inovacije su učinile svet boljim”, napisao je Gejts na svom internet blogu.

On ističe da već postoje dokazi da korišćenje tehnologije može pomoći zaposlenima da napreduju.

Jedno od područja koje doživljava najviše promena pod uticajem veštačke inteligencije je – medicina.

Iako se puno radi na razvoju veštačke inteligencije koja bi mogla asistirati lekarima ili čak bolje od njih detektovati simptome bolesti, Gejts ističe da se veliki tehnološki bum u medicini može očekivati tek krajem ove decenije.

On navodi da veštačka inteligencija pomaže u rešavanju problema kao što su otpornost nekih virusa na antibiotike, kao i u lečenju visokorizičnih trudnoća i proceni rizika od HIV-a.

Gejts očekuje da bi i obrazovanje moglo biti cilj veštačke inteligencije. Pritom misli na njeno korišćenje u učionicama.

Alate koji koristi veštačka inteligencija, a koji su već danas dostupni svima, on naziva – neverovatnim. Pre svega, Gejts misli na alate koji mogu da pomognu u učenju i objašnjavanju gradiva deci.

To, navodi Gejts, ne znači da će učitelji postati suvišni, već da će pomoću veštačke inteligencije moći da pristupe učenicima na personalizovan način i omogućiti im da iskoriste motivaciju za pojedine predmete.

12 COMMENTS

  • Ti si zlo i slični zatucani.

   Ne shvatate da vas režimi okreću protiv zapada i lukavom propagandom prave dežurne krivce kao što je Bil, da bi na miru krali narodne pare.

   Takodje ruski elementi to rade ciljano da bi se omrzao zapad dok oni rade svoj prljav posao sa ruskim imperijalizmom.

   Na kraju koliko god glup bio, pitanje za tebe i tvoju raju,zašto ne ideš u Rusiju nego na zapad? Zašto ne koristiš ruske drvene računaljke nego zapadni smart telefon i internet? Zašto ne voziš Ladu nego zapadni polovnjak?

 1. Bila je napravio vibrator,što više se ta G puste da seju pamet,biće nas sve više bolesnih i uništenih.

 2. ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here