Tanjug/AP
Rodžer Federer

Švajcarski as Rodžer Federer najavio je povratak tenisu na Lejver Kupu i ATP turniru u rodnom Bazelu, što je samo uvertira za potpuni povratak sledeće godine. Međutim, Jon Cirijak ne misli da je to dobra ideja.

Švajcarac nije igrao celih godinu dana od Vimbldona prošle godine, a u međuvremenu je imao tri operacije kolena. Zbog toga, kao i njegovih godina, Cirijak smatra da ideja koju je izneo Federer nije dobra.

– Ako voliš tenis, to je u redu. Može da igra tenis iz zabave, što bi bila sjajna stvar. Ali da se takmiči sa 40 godina? Ne, ne, ne. Mora da vodi računa, bilo bi šteta da napravi budalu od sebe. A upravo to vidim kao opasnost jer nije toliko dugo igrao – rekao je Cirijak.

Rumun, nekadašnji vlasnik mastersa u Madridu, smatra da je Federer napravio veliku grešku što se prošle godine uopšte vraćao na Rolan Garos, da bi se povukao pred meč osmine finala protiv Beretinija, kako bi ostao svež za Vimbldon.

– To je bila greška. Došao je na Rolan Garos, a posle ga napustio da bi se pripremao za Vimbldon. Kako je mogao da priušti sebi da ode sa grend slema kakav je Rolan Garos da bi se pripremao za drugi Vimbldon? To se radi tako što se odmah ode na Vimbldon – smatra Cirijak.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here