EPA/CIRO FUSCO
Sofija Loren

Simbol seksepila i prirodne lepote šezdesetih godina Sofija Loren sutra će proslaviti 88. rođendan.

Italijanska glumica je lepotom i šarmom privlačila mnoge poglede, ali i mamila uzdahe. Među onima koji su bili zaneseni njenim izgledom bio je i čuveni Keri Grant, glumac britanskog porekla koji je obeležio jednu eru holivudske kinematografije.

Njih dvoje upoznali su se 1956. godine tokom snimanja filma “Ponso i strast”. U to vreme on je bio oženjen svojom trećom suprugom Betsi Drejk i često se žalio da je nesrećan, dok je Sofija bila u komplikovanoj vezi s Karlom Pontijem, koji nije mogao da se razvede od prve supruge, kako bi oženio nju u katoličkoj crkvi.

Oboje su bili u nesrećnim vezama i zajednička tuga ih je povezala. Tako je počela ljubavna veza Kerija Granta i Sofije Loren.

Holivudski zavodnik bio je očaran Sofijom, slao joj je ljubavna pisma, obasipao je poklonima, a decenijama se pisalo i da je pitao glumicu da se uda za njega.

– Keri Grant je bio jako naočit muškarac i divan glumac, ali me nije zaprosio – rekla je ona pre nekoliko godina za Radio Tajms.

– Keri je bio zaljubljen u mene, želeo je da me oženi, ali to bi značilo da ostavljam Karla i pravim veliki skandal – rekla je iskreno Sofija jednom prilikom za SMH.

Umesto možda prave ljubavi, Sofija je izabrala Karla, a Keri je zauvek nestao iz njenog života. Godine 1957. njihov emotivni odnos se završio.

– Znate, morala sam da biram. Karlo je bio Italijan, pripadao je mom svetu… Znala sam da je to prava stvar za mene – rekla je jednom prilikom za “Veniti fer”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here