Bila sam glupa!

0

Promenila mišljenje: Ana Ivanović

Ana Ivanović ove sezone igra izvanredno, a pre nekoliko dana u Birmingemu je osvojila treći trofej ove sezone, prvi u karijeri na travi.
To je Ani bila 37. pobeda u 2014. godini, sa kojima je srušila mnoge rekorde u istoriji profesionalnog tenisa i probila se na 11. poziciju na NjTA
listi. Ne tako davno Ana je stagnirala i činilo se da će se teško vratiti u vrh.
– Dogodio se jedan prelomni trenutak kada sam odlučila da stvari moraju da se promene. Počelo je kad sam izgubila pre godinu dana u Istbornu. Imala sam zaista dug razgovor sa bratom Milošem preko skajpa. Učinio je da se opustim i da shvatim neke stvari o kojima sam počela više da razmišljam. On mi je pomogao da promenim način mišljenja – počinje priču 26-godišnja Srpkinja o ponovnom usponu.
Međutim, napredak nikada ne može da bude preko noći.

 

Ana nije sa Nikolom

 

Nikola Sarić, danski fudbaler poreklom iz Bosne, koji je svojevremeno branio boje Liverpula, splitskog Hajduka i danskog Boldklubena 1908, na društvenim mrežama je demantovao da je u vezi sa Anom Ivanović. Napisao je da je sa lepom teniserkom, ipak, "samo prijatelj", iako ih mediji povezuju.
Naime, srpska štampa je nedavno prenela da je "nepoznati" fudbaler novi sportista koji je osvojio srce Ane Ivanović, što je Sarić na Tviteru sada porekao.

 

– Od tada je to proces i ponosna sam na korake napred koje sam učinila. Srećnija sam osoba, ne sudim o sebi na osnovu rezultata, već na osnovu toga kakva sam osoba – kaže Ana.
Shvatila je da mora da bude srećna van terena kako bi bila uspešna na njemu. Veliku pomoć dobila je od trenera Nemanje Kontića, sa kojim je počela da sarađuje pošto se rastala sa Najdželom Sirsom. Upravo joj je Kontić najviše pomogao da ne oseća krivicu jer ima život van tenisa, a od tada su i rezultati mnogo bolji.
– Sada razmišljam u stilu: "Bila sam tako glupa, previše sam se brinula." Ipak, kada si u tome, emocije te ponesu i teško je da jasno vidiš stvari. Sa druge strane, važno je biti svestan da to što si zabrinut ne rešava ništa. Potrebno je da preduzmeš nešto povodom svega – to jeste teško, ali je jedini put napred – smatra srpska teniska lepotica.
Sledeći cilj za Anu, šampionku Rolan Garosa iz 2008. jeste da zadrži rasterećenost i opuštenost i na grend slem turnirima.
– To mi je sada najveći cilj i to je nova situacija za mene, mada sam iskusila nešto slično veoma davno. Pokušavam da razmišljam samo o sadašnjosti i tu mi Nemanja dosta pomaže – mnogo razgovaramo, što je veoma važno – zaključuje Ana Ivanović.
 

Vraneš smenjen

Upravni odbor TSS jednoglasno je razrešio dužnosti dosadašnjeg selektora FED kup reprezentacije Dejana Vraneša. Rukovodeće telo TSS je zauzelo stav da je u cilju postizanja boljih rezultata i vraćanja FED kup reprezentacije neophodna promena na mestu selektora.
– Na osnovu svih izveštaja o rezultatima FED kup tima u protekle dve godine, a pre svega zbog činjenice da je posle izuzetnih uspeha i plasmana u finale Svetske grupe, naša ekipa od tada pretrpela pet uzastopnih poraza, kao i da je usled tih poraza Srbija prvo ispala u B grupu, zatimm,godinu dana kasnije, u Evro-afričku zonu, nedvosmisleno se nametnuo zaključak da su promene nužne – navedeno je u saopštenju.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here