Tanjug
Vladimir Bilčik

Poslanici Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik i Matjaž Nemec izjavili su danas, na kraju dvodnevne posete Beogradu, da su “ohrabreni konstruktivnim odnosom” tokom susreta sa predstavnicima političkih stranaka u Skupštini Srbije, saopštio je večeras EU Info centar.

Evropski parlamentarci, posrednici u međupartijskom dijalogu u Skupštini Srbije, boravili su u dvodnevnoj poseti Beogradu kako bi ispitali mogućnosti za nastavak tog procesa, navedeno je u saopštenju.

– Došli smo u Beograd u ključnom trenutku za evropsku budućnost Srbije i u vreme velikih izazova za međunarodnu zajednicu. Zato nas ohrabruje konstruktivan odnos tokom naših susreta sa predstavnicima političkih grupa u Narodnoj skupštini – izjavili su Biličik i Nemec, a prenosi EU Info centar.

Oni su pozdravili posvećenost evropskom putu Srbije koja je izražena na sastancima i naglasili da je Evropski parlament spreman da radi sa Skupštinom Srbije i gradi snažnu instituciju spremnu da se uhvati u koštac sa izazovima u vezi sa evropskim integracijama.

Tokom posete dva evroposlanika sastala su se i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić sa kojima su, kako se navodi, razgovarali “o širem političkom kontekstu, posebno o procesu proširenja EU”.

Vladimir Bilčik je od 2019. godine stalni izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju i zamenik člana Odbora za spoljne poslove, a Matjaž Nemec je evroposlanik od juna 2022. i član je delegacije pri Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija i Odbora za spoljne poslove.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here