“Bili smo pred gašenjem, a sada pobeđujemo velikane”

0

Ponosan na klub: Nebojša Čović
 

"Mislim da svakom navijaču i te kako imponuje kada vidi na koji način igra i pobeđuje Crvena zvezda. Siguran sam da im sve ovo vraća osmeh na lice i čini posebno zadovoljnim. Posle godina u kojima je klub posrtao, bio praktično pred gašenjem uz mnogo truda i rada za samo par sezona došli smo u situaciju da evropske velikane, redovne učesnike elitnog takmičenja, klubove sa znatno većim budžetom kao što je Laboral Kuća pobedimo na njihovom terenu sa 20 razlike. Sve nas to čini jako ponosnim jer je to potvrda da smo na pravom putu", kratko je zastao Čović i potom dodao:

 

"Za veliki trijumf u Vitoriji igrači i stručni štab zaslužuju sve čestitke. Ali, ne radi se ovde samo o odličnoj igri i važnoj pobedi. Reč je pre svega o jednom iskrenom i poštenom odnosu prema grbu i dresu koji nose, odnosno prema klubu koji predstavljaju. Zvezda je u Vitoriji izgledala kao izuzetno organizovan tim, odlično pripremljen, sa jasnim ciljem u kome su svi do jednog maksimalno požrtvovani da ostvare željeni rezultat. E, to je ono što nam treba i što smo želeli da postignemo. Biće sigurno utakmica koje će se gubiti, to je normalno, jer je sport kao i život sastavljen od pobeda i poraza. Ali, ovako borben pristup i požrtvovanje moraju da budu konstanta", naglašava Čović, ali ističe veliko žaljenje zbog povrede Stefana Jovića:

 

"To je veliki hendikep za ekipu. Zato će svi njegovi saigrači morati da se potrude da nadomeste njegovo odsustvo. Klub će učiniti sve da mu omogući najboji mogući medicinski tretman kako bi se u potpunosti i što pre oporavio".

 

Crvena zvezda je trenutno prvoplasirani tim ABA lige i drugoplasirana ekipa u D grupi Evrolige. Prvi čovek crveno-belih ponovo je istakao da ovako dobri rezultati na startu sezone ne smeju da stvore euforiju:

 

"Moramo svi da ostanemo sa obe noge čvrsto na zemlji. Kada kažem svi tu mislim na igrače, stručni štab, rukovodstvo kluba, zaposlene, ali i navijače. Pobeda u Vitoriji bila je važna, ali nije presudna. Pred nama je još mnogo bitnih utakmica, a prva je već u nedelju protiv Krke. Želimo da upišemo još jedan trijumf, a za to će nam biti neophodna pomoć navijača. Neću prestati da ponavljam koliko su nam navijači i njihova podrška neophodni u ostvarenju naših ciljeva i zato ih pozivam da u što većem broju u nedelju dođu u Pionir. Neka puna dvorana i aplauzi budu nagrada igračima i stručnom štabu za fantastičan rezultat u Vitoriji, a siguran sam da će sve to biti dodatni motiv da Zvezda zabeleži još jednu pobedu",  zaključio je Čović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here