Ženska košarkaška reprezentacija osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u košarci, a veliku pažnju svih navijača u Srbiji privukla je reprezentativka Srbije Ivon Anderson. 

Naturalizovana Amerikanka bila je najefikasnija u ključnom duelu za zlato protiv Francuske, a potom je na balkonu Skupštine Beograda progovorila na srpskom jeziku i obradovala na hiljade okupljenih navijača.

Uz to, svi su sa velikim ushićenjem konstatovali kako Anderson tokom čitavog prvenstva peva himnu “Bože pravde” od reči do reči sa velikim ponosom. Ali ona sama ističe da je put prilagođavanja na Srbiju i mentalitet bio nešto teži, jer je na početku bilo negativnih komentara.

– Dok sam stajala tamo i slušala povike iz mase, osetila sam da stvarno pripadam ovom narodu. Pre toga sam brinula da li će me ljudi prihvatiti, ali sam shvatila da jesu. Želim da postignem još mnogo uspeha sa reprezentacijom i da Srbe učinim ponosnim. Više ne brinem, ja sam vaša i vi ste moji – rekla je Andersonova, koja se nada da će više vremena provoditi u našoj zemlji.

Ona nije prva naturalizovana košarkašica koja je igrala za našu zemlju, pošto je prethodno tu čast imala Danijel Pejdž. Nekima se ne dopada ideja o dovođenju stranih igračica u reprezentaciju, ali Ivon nije zamerila tim navijačima.

– Znam da je bilo negativnih komentara zato što sam Amerikanka i igram za srpsku reprezentaciju, i to uglavnom sa Instagrama. Devojke iz ekipe su ih čitale, do mene je stigao samo jedan, jer su želele da me zaštite. Srbi su jak i ponosan narod i razumem da treba vremena da steknu poverenje u nekoga – rekla je Ivon.

Amerikanka je istakla da je pokušala da se uklopi sa srpskom tradicijom, pa su je košarkašice učile da zaigra kolo, a od hrane joj se naročito sviđaju ćevapi.

– Lošim komentarima ne pridajem značaj, gledam samo na pozitivne stvari. Fokusirana sam na ljubav i pobedu. Srećna sam što sam u nacionalnom timu i hvala svima na ovoj prilici – zaključila je Ivon.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here