Tanjug
Karl Bilt

Bivši premijer Švedske Karl Bilt ocenjuje da je evropski predlog za normalizaciju odnosa “poštena ponuda” za Srbiju i Kosovo.

“To je poštena ponuda za Srbiju i Kosovo koja je sada na stolu. Ta ponuda omogućava obema stranama da krenu napred, ispunjava važne osnovne zahteve obe strane, a ujedno ne sadrži njihove maksimalne zahteve”, napisao je on na svom Tviter nalogu.

Dodao je da “za obe zemlje ne postoji nijedan drugi realan put napred”.

25 COMMENTS

  1. Uvek postoji treći put,treba kupiti vreme do godinu dana i posle toga ostvaruje sre ono do godine u Prizrenu.Pašće EU vrlo brzo a i SAD će otići u izolacionizam jer jako gube moć i bankrot je blizu.

  2. Karle i u Srbiji ima muslimana a vi ste namerno dozvolili paljenje svete knige u sred grada. Sto se mene tice ti si pecinski “covek”.

  3. ПОштено је исто толико колико је и Билт поштен. Дакле, предлог је крајње непоштен.

  4. Ја теби отмем кућу и хоћу да ти дам право да будеш подстанар у подруму. Фер понуда?
    Ку*ва о поштењу, војник о скраћењу…

  5. Poštena ponuda je da Kosovo ostane u sastavu Srbije uz visoku autonomiju . Ili da sever Kosova pripadne Srbiji , da se u ostatku garantuje Srbima i Srbskim crkvama bezbednost a da se zauzvrat Republika Srpska pripoji Srbiji !
    To je jedino pošteno rešenje!

  6. Svi komentari sto ste dali od Dacula2121, pa do zadnjeg Rajko: nije ni pravedno ni Demokratski! Jer svi vi ne volite istinu u lice reci! Kao prvo Kosovo samostalna priznata drzava! I drugo je Srpski narod nije starosjedioc Balkana, zna se vrlo dobro po Istoriju da su srbi dosli na Balkan iz Carske rusije pteko Karpata na Balkan! to stoji u Istoriju Ruskih Naroda! koji su tada kao plemena ziveli u Carsku Rusiju! treba sve dokumentativno ravno i Demokratski reci a ne lagati.

    • Ne lupetj molim te !!! Pročitaj o boginji Serboni iz vremena antičke Grčke, i pogledaj sve Britanske karte iz starog veka, kao i Austrougarske i Osmaniljske popise – nigde Albanaca sve do 17. veka. Ako ne voliš istoriji pogledaj genetiku porekla – Albanci se poklapaju delom sa Turcima (naseljeni u Osmanlijskom carstvu), delom sa narodima severne Afrike…Albanija nije postojala do 19. veka!!!
      Za tvoju informaciju Srbi se sa rusima poklapaju u oko 15% – to su doseljena plemena u 7. veku koja su se asimilovala sa domicijalnim srbskim stanovništvom.
      I ostavi se više te komunističke falsifikovane istorije…Srbi znaju ko su i šta su !!! Kosovo nije priznata država u Ujedinjenim nacijama, a na dobrom je putu da je otprizna i zapadni svet !!!

  7. Albancima i Srbima je u interesu da dodju do rešenja koje će obezbediti trajni mir – ukoliko je srbski narod bezbedan i očuvane srbske svetinje na Kosovu i Metohiji uz razvoj dobre saradnje medju ljudima – ništa neće biti problem. Srbija ne može dozvoliti da se srbske svetinje proglase za albanske kao što su Turci uradili sa spomenicima iz antičke Grčke na svojoj teritoriji – taj recept neće proći kod Srba !

  8. Карл Билд , паљење Курана , догађаји деведесетих – далеко сте ви од давања савета и решења . Непоштен човек .

  9. @ za demokratsku i pravnu Srbiju . Prvo , vi ste daleko , veoma daleko od ovih pravnih formulacija . Drugo , ochigledno , da vam nedostaje opshteg obrazovanja , npr istorija , sociologija i sl. . Diskutovati sa vama je bespredmetno . Ochigledno . Sapienti sat !

  10. Kad ti kažeš, onda je sigurno. Ti koji si izjavio, da je najveća opasnost zapadnoj civilizacije pravoslavlje. Mars bitange.

  11. Ovog gispodina su malte ne isterali iu svoje zemlje Svedske kad je vodio partiu Moderata jer je vodio pogresnz oolitiku a sad deli savete kao da mu neko trazio

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here