EPA/Bas Czerwinski
Karl Bilt

Švedski političar i diplomata Karl Bilt je naveo da se Srbija, svojim stavom u vezi sa ruskom invazijom na Ukrajinu, “diskvalifikovala iz procesa pristupanja Evropskoj uniji”.

“Ovim stavom Srbija se de fakto diskvalifikovala iz procesa pristupanja EU. Ne bi trebalo biti mesta za nove članove Unije koji ne dele naše osnovne vrednosti i interese”, napisao je Bilt na Tviteru, u odgovoru na tvit nemačkog novinara i pisca Mihaela Martensa.

Podsetimo, srpski predsednik Aleksandar Vučić je, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost u petak, saopštio da Srbija smatra veoma pogrešnim kršenje teritorijalnog integriteta bilo koje zemlje, uključujući i Ukrajinu, ali da neće uvoditi sankcije Rusiji.

Vlada Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici navedeni Zaključak Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije.

13 COMMENTS

  1. Карл, дај болан објасни Србима како да се понашају да то буде по вољи твоје католичке жене из Каритаса коју си покупио у Босни где си био “миротворац” на штету Срба.

  2. Taj pristup Srbije u EU nije ni bio ozbiljan nikad ona je htela samo dase dočepa svake godišnje investicije za razvoj nepovratnog novca i finansije EU za države koji žele pristupmje toje providno za ceo EU nek joj je sa srečom.

  3. Ti samo nesto reci. Srbija netreba da stane uz one koji su napravili rat U Jugoslaviji a sada i Ukraini. Jedini krivci za ovo ste Vi i vas Nato na celu sa Amkerikancima. Bolje je da cutis kvazi demoklrato.

  4. Gospodin Blit zaboravlja šta je NATO uradio i protiv sve kakvih EU i generalno UNO odredbi i deklaracija su prešli i nisu poštovali , zašto bi Srbija sada uopšte uzimala u obzir njegov licemeran stav ??

  5. Nemoj tako oštro i iznebuha, pozliće nam… Naravno da ne delimo vaše vrednosti i ponosni smo na to! Mi ćemo dati svoj život za svoje principe, a vi ćete dati tuđe živote zarad svojih interesa… Htedoh reći “i vaše principe”, ali se oni se svode na ucene i pravljenje kriza po svetu, tako da “principe” ne doživljavamo isto…

  6. Ti i zakuvavas sa pajtosima svojima sve ovo! Zavadili ste bracu Pravoslavnu, a Ukrajinci ko Ukrajinci… Kako kazu nema prevrtljivije osobe… Para vrti gde burgija nece… I sad ste zenuli Zelenskog… A on se slikava po internetu kako mu zadnje… E ma covece stani ti u prvu liniju brate a ne kukaj… Ginu neduzni! Rat sto pre da prestane! Dosta korone… Ratova… Stradanja… Dosta bahatosti sa svih strana! Okrenite se Bogu, dobrim delima! Ne huskajte, ne radite zla! Bog vas ubio vise vas i ratove!

  7. Mnogo neki pametni komentari? Ajde malo cinjenica: Zasto Kina i Rusija nisu u Vecu Sigurnosti glasali protiv bombardovanja Srbije? Bili su suzdrzani i tako su dali zeleno svetlo za bombardovanje.
    Zasto je Kina bila suzdrana u Vecu Sigurnosti i samo je ruski predstavnik bio protiv (sto je i normalno – radi se o njegovoj zemlji) rezxolucije o agresiji? Zato sto je Kina milijarde ulozila u Ukrajinu.
    Zasto je Putin mobilizirao nuklearne snage? Cega se to Vlada boji? Zasto u Moskvi i diljem Rusije ‘iljade ljudi demonstriraju protiv rata – ako je ova agresija na Ukrajinu pravedna i nuzna? Zasto ih ‘apse? Vlada ‘apsi svoj narod. Ovo je pocetak Putinovog kraja i glupi picousti kao i Mile srljaju u propast. Ajd dobro oni – ali sto bre nas uvlacite u vas glupi politicki kraj?
    Najgori su mi ovi salonski Srbi – takozvani rodoljubi, heroji iza laptopa – kao oni vole Srbiju a onaj ko jriticki posmatra ovu poliiku ne voli svoj narod. Ovo je politika propasti i samoizolacije. Kosovo necemo dobiti nazad, a pitanje je koliko ce se Mile Ronhil jos trpeti. Ova politika ne valja i treba je poslati u Vladimirov bunker. Srbija je Evropa, a ne gedzovanski nepismeni tor. Toru goveda a Srbi u Evropu.

  8. Надам се да је у праву да смо се “дисквалификовали” за улазак у ЕУ. Искрено се надам да је тако.

  9. Sto se mene tice Serbija netreba da ulazi U EU
    Netreba da budemo vazali i Robovi Nemacke .
    SLAVA TEBI SRBIJO MOJA MILA!!
    Radje ono moje malo nego njihovih sve!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here