Binić: Zvezda nije htela besplatnog igrača

0

Binić smatra da ne postoje objektivni razlozi za takav potez bivše uprave kluba, osim što nisu morali da daju ni dinara za njega!

 

"Pre dve i po godine Gajić je igrao za Napredak u našoj ligi i mogao je svako da vidi kakav je potencijal. Niko iz klubova se nije javljao, pa sam rešio da sam nešto preduzmem isključivo zato da momak ne propadne. Odveo sam ga na ‘Marakanu’ i ponudio tadašnjem predsedniku Piksiju Stojkoviću, inače mom kumu, da ga uzmu. Posle sam to učinio još jednom, ali uzalud – nisu ni prstom mrdnuli da bi ga doveli iako sam ih uveravao da nije reč o običnom igraču", priča Binić i dodaje:

 

"Rekao sam prijateljima iz Zvezde: ‘Ne tražimo za njega ništa, bolje je da ga uzmete vi nego neko drugi’. Toliko dugujem klubu u kojem sam se proslavio i s kojim sam postao prvak Evrope. Nisu ga odveli ni na probu, iako je ona, ruku na srce, bila nepotrebna. Očigledno im nije odgovaralo da ga dobiju besplatno! Tadašnje klupske čelnike interesovali su ‘masni’ transferi sa mnogo nula, jer na onome ko dolazi besplatno nisu mogli da zarade! Zato su kroz Zvezdu defilovali anonimusi iz Južne Amerike, Afrike i ko zna odakle, a neki od tih transfera bili su za naše uslove astronomski – blizu milion evra. Verovatno su Zvezdine gazde tako mogle da se ugrade i napune džepove. A sada se čudom čude što takvim ‘asovima’ za nekoliko odigranih utakmica duguju dva miliona evra".

 

Binić dodaje da za njega nisu iznenađenje partije koje Gajić pruža u Cirihu, niti njegov gol protiv Milana u Ligi šampiona.

 

"Možda je to nekome čudno, ali meni nije. U kontaktu sam s Milanom, momak je prvoklasan u svakom pogledu i redovno dolazi u Kruševac na odmor. Bio je ovde nedavno i svaki put kad ga vidim, setim se čitavog slučaja i Zvezdinog velikog promašaja", zaključuje Binić.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here