Miladin Dado Pršo ostvario je san mnogih igrača koji igraju u amaterskom rangu i dotakao visine Lige šampiona direktno iz automehaničarske radnje, u kojoj je bio zaposlen.

Specijalizovani fudbalski portal “Goal.com” podsetio je na tu priču.

Pršo nije uspeo da se probije u Hrvatskoj da igra fudbal, pa je otišao u Francusku i do svoje 22. godine radio je kao automehaničar.

Pre nego što ga je Monako zapazio na jednoj prijateljskoj utakmici Pršo je bio fudbalski zapušten.

“Pušio je više od dve kutije cigareta dnevno. Svaku noć pio bi pivo i šnaps u jednoj od birtija u blizini svog malog stana. Kao i drugi radnici, svoje probleme pronalazio je u dimu cigareta”, piše “Goal.com” prisećajući se njegovog izbegličkog života u Ruenu.

“Imao je 100 kilograma i problem sa alkoholom”, navodi se.

Život mu se potpuno okrenuo zbog žene.

“Prilikom jednog opijanja kroz dno čaše video je, kako sam kaže ‘ljubav svog života’. Mlada Francuskinja Karol bila mu je spas i uz nju se preporodio. Smršao je 20 kilograma, smanjio broj cigareta i vikende je ponovno provodio na fudbalskim terenima”.

I onda je posle dobre partije za svoj Sent Rafael potpisao za Monako.

– Monako je već mao igrače poput Anrija, za Prša nije bilo mesta, pa je otišao u Ažaksio i tamo je preostao da pije. Tamo je bio sjajan, vratio se u Monako, ali doživeo novu nesreću. Slomio je nogu i opet je morao da uči da hoda, kako je rekao.

Ubrzo mu se otvorilo mesto zbog odlaska Davida Trezegea i iskoristio je šansu.

Stigao je da ispiše istoriju Lige šampiona i na jednom meču postigne čak četiri gola – protiv Deportivo La Korunje (8:3) 2003. godine, ali i da promeni svoje ime – umesto Miladin u Dado, kako mu je bio nadimak.

 

Dado Pršo, tri puta najbolji hrvatski fudbaler, završio je karijeru u Glazgov Rendžersu zbog nove povrede.

Ono što je najbitnije je da je danas insipiracija mnogim mladim fudbalerima.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here