EPA/Tolga Akmen
Novak Đoković

Bivša ministarka unutrašnjih poslova Australije i opozicioni poslanik Karen Endrjuz, izjavila je danas da bi ukidanje zabrane izdavanja vize Novaku Đokoviću bio “šamar u lice” Australijancima koji su se vakcinisali protiv kovida.

Đoković je prošle godine deportovan iz Melburna, iako je prvobitno dobio dozvolu da uđe u tu zemlju, i nije igrao prvi grend slem u godini Australijan open.

Srpskom teniseru je zabranjeno da uđe u Australiju do 2025. godine, ali postoji mogućnost da mu vlada u Kanberi ukine tu zabranu.

Australija je u julu ukinula pravilo prema kojem se od međunarodnih putnika traži da obelodane svoj vakcinacioni status, a Đoković je rekao da se nada “pozitivnim vestima” povodom njegove želje da igra na sledećem Australijan openu.

Endrjuzova, međutim, kaže da promena pravila ne bi trebalo da važi u Đokovićevom slučaju, preneo je Rojters.

– Onda bi se pojavili drugi ljudi u sličnim okolnostima kojima su vize ukinute. Dakle, ako Imigraciono sada odluči da napravi izuzetak za Đokovića, postavlja se pitanje – šta će da urade za ostale koji su u sličnoj situaciji – rekla je ona za radio ABC.

Đoković nije komentarisao izjavu Endrjuzove, a ministarstvo unutrašnjih poslova Australije ponovilo je da ne komentariše pojedinačne slučajeve.

Bivša ministarka policije je rekla da bi ukidanje zabrane Đokoviću bio “šamar u lice onima koji su uradili pravu stvar i vakcinisali se”.

– Zašto bi se Đokoviću dozvolilo da se vrati u zemlju? Samo zato što je visokorangirani teniser sa milionima dolara? Ne bi smelo da za njega važi jedno pravilo, a drugo pravilo za ostale – dodala je Endrjuzova.

5 COMMENTS

  1. Pa samo zato, što je Novak ste mu to i uradili,i ćakste objasnili, da je to zato, što nije bilo ko ,nego visokorangirani teniser sa milionima! Ajde kaži, koliko je njih ušlo bez problema!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here