EPA/Koča Sulejmanović
Janko Tipsarević i Novak Đoković (Foto: Arhiva)

Do maja prošle godine Teniski centar Novak Đoković, od sada Teniska akademija Janko Tipsarević. Tereni koje je Đoković vratio gradu Beogradu prošlog proleća, ponovo su oživeli.

Na pola terena se igra, na drugoj polovini se radi. Sređuju se posle duge pauze. Više od godinu dana je prošlo otkako je Đoković vratio gradu Beogradu ovaj kompleks koji je nosio ime po njemu, od tada je zub vremena učinio svoje, ali sada se budi.

Sport klub je zatekao majstore u kompleksu pored Dunava. Zgrada još nije došla na red, ali tereni jesu.

– Da li može da se igra? – upitali su jednog od majstora.

– Za sva pitanja u vezi ovih terena, obratite se Akademiji Tipsarević. Ovde nema nikog osim nas. Treneri rade sa igračima, ali više od toga ne znam – odgovorio je on.

Jankov Tipsarević je potvrdio da se doselio na Dorćol, ali više od toga još ne želi da kaže.

Ko ne zna, Janko već ima dva teniska kompleksa u zakupu u Beogradu – na Olimpu i Sportskom centru 11. april. Ne tako davno isto je važilo i za terene kod Šest kaplara, preko puta Tržnog centra Ušće, ali više nije tako. Tipsarević ima i nekoliko akademija širom sveta, od Kine do Indije preko Meksika i Crne Gore, a tu nije kraj.

Kod njega treniraju i srpski asovi Laslo Đere, Miomir Kecmanović i Dušan Lajović, najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić, bivši broj 1 u dublu, Hrvat Mate Pavić, Japanac Juiči Sugita, nekada 36. na svetu. Većini ako ne i svima je i menadžer. Njegova akademija je uvrštena među jednu od 15 najboljih na svetu na jednom specijalizovanom sajtu.

Inače, prostor koji sada zauzima ovaj centar manji je nego dok je bio u Đokovićevoj svojini. Nekadašnji betonski tereni su preorani i na tu lokaciju se proširio Spomen kompleks braniteljima Beograda koji je sada doteran i ostavlja mnogo bolji utisak. Nema više ni teretane za koju se govorilo da je među najboljim u Evropi u sličnim teniskim objektima. Zgrada deluje zapušteno ali njoj tek predstoji sređivanje.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here