EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti

Politički analitičar Fadilj Ljepaja smatra da će pitanje Zajednice srpskih opština biti rešeno onog trenutka kada se se kosovski Srbi budu ponašali kao građani Kosova, i kada srpski političari počnu da predstavljaju volju naroda, a ne volju države Srbije.

Ljepaja je za Kosovo onlajn kazao da pritisak o formiranju ZSO dolazi iz Srbije i drugih koji su zainteresovani da se ceo dijalog o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije svede na dijalog o jednom unutrašnjem pitanju Kosova, koje će, kako je najavio Kurti, rešavati sa kosovskim Srbima.

Novi izbori i kriza vlade, kaže Ljepaja, bar na Kosovu se ne mogu graditi oko tih pitanja o kojima, manje više, postoji “politički i nacionalni konsenzus”.

– Mislim da retorika bivših američkih političara ne može da ruši vladu kao što su to učinili za vreme Trampove administracije. Sadašnja američka administracija je podržala dijalog između Kosova i Srbije koji će dovesti do međusobnog priznanja, i koji će otvoriti evropski put za naše dve zemlje – kaže on.

4 COMMENTS

    • Zlocince smo primorali daa naoustaaju 99 te kada smo ve pobedili u ratu kad na kosarima ste izgubili rat podigli bjelu zastavu i potpis kapitulacije u Kumanovo kraj vase rekla kazala produzite da sanjate do tokija

  1. … „i koji će otvoriti evropski put za naše dve zemlje – kaže on“.
    Ne: “kaže on” nego “sanja on”.
    Koje dve zemlje?

  2. Voleo bi i ja da se Srbi ponasaju kao gradjani Kosova. Da vas tamane, maltretiraju vas, otimaju kao vi nama sto ste oteli i na kraju da znaju da ce od mene licno imati tu vrstu podrske. I da, da imaju PUNO PUNO SRPSKE DECE.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here