pixabay.com

Bivši bugarski ministar odbrane Krasimir Karakačanov oštro je kritikovao vladu zemlje zbog upornog zahteva da pruži finansijsku i vojnu pomoć Ukrajini.

U emisiji na TV “Bolgarija 24” on je podsetio na izjavu lidera partije “Nastavljamo promene” Kirila Petkova povodom “zemlje-benzinske stanice sa raketama”: na samom početku oružanog sukoba Rusije i Ukrajine, Petkov, koji je tada bio na poziciji premijera Bugarske, izjavio je da je udeo Rusije u svetskoj ekonomiji veoma mali i da je zemlja u stvari “benzinska stanica sa raketama”.

Karakačanov je ismejao i odluku parlamenta Bugarske da Ukrajini pošalje sovjetsko naoružanje tipa raketa za sisteme S-300, pomoću kojih bi Kijev, navodno, mogao da ostvari pobedu.

– I, šta se ispostavilo? Da li je Ukrajina pobedila? – upitao je bivši ministar.

Prema njegovim rečima, tokom proteklog vremena postalo je jasno da je Rusija otporna na sankcije za razliku od zemalja EU.

– Imajući u vidu podatke EU i čitajući članke ‘Volstrit džurnala’, ‘Vašington posta’ i ‘Njujork tajmsa’, ne govorim o ruskim medijima, već o zapadnim i američkim, vidi se da država nije benzinska stanica sa raketama, već ekonomija koja je, za razliku od evropske privrede, uspela da izdrži sankcije, a primetan je rast BDP-a. Istovremeno, Nemačka je pre osam meseci objavila o recesiji. Evropa je na nuli – zaključio je Karakačanov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here