EPA/Oliver Hoslet
Albert II i Delfina Bel

Kralj Albert II, koji je pod čudnim okolnostima 2013. godine abdicirao u korist sina Filipa, zvanično je priznao posle dobijenih rezultata DNK analize, da je biološki otac umetnice Delfine Bel.

Bivši belgijski kralj Albert Drugi priznao je da je biološki otac vanbračne ćerke posle urađenog testa DNK, a koji je Delfin Bel godinama tražila, preneli su belgijski mediji.

„Njegovo Visočanstvo, Kralj Albert Drugi primio je k znanju rezultate analize uzoraka DNK koje je dao na molbu suda u Briselu. Naučni zaključak pokazuje da je on biološki otac Delfin Boel“, naveli su njegovi advokati.

Albert Drugi (85) je u maju 2019. pristao na test DNK. Apelacioni sud u Briselu je u oktobru 2018. godine naložio Albertu Drugom test o očinstvu posle zahteva Delfin Boel.

Bivši kralj je to najpre odbio. Delfin Bel, belgijska vizuelna umetnica koja ima 51 godinu, tvrdi da je rođena iz duge veze 60-tih i 70-tih godina, koju je imala njena majka Sibil de Selis Lonšan sa Albertom Drugim, tada prestolonaslednikom, koji je od 1959. u braku sa Paolom Rufo di Kalabrijom.

Bivši kralj, koji je vladao od 1993. do 2013. godine i koji je otac sadašnjeg kralja Filipa, demantovao je da je imao takvu vezu.

Međutim, Albert Drugi je priznao da je imao krizu u braku sa Paolom baš u vreme koje mu se pripisuje da je bio u vezi sa majkom Delfin Bel.

Ovim priznanjem Delfin stiče pravo na jednu osminu Albertovog imanja, mada je tvrdila da je ne zanima novac, već priznanje.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime