Privatna arhiva
Najbolji u sklekovima

Srđan Ristić (37), nekadašnji pripadnik Vojske Srbije i Ginisov rekorder u sklekovima, 13. oktobra u hali Park u Kragujevcu planira da obori jedan od najzahtevnijih svetskih rekorda u kombinaciji sklekova i zgibova.

Ristić je prošle godine proglašen za najboljeg vojnika Vojske Srbije, ali ubrzo je zbog teškog materijalnog stanja dao otkaz i od tada radi kao varilac.

– Ovaj svetski rekord već dve godine niko nije uspeo da obori, a to je 412 zgibova i sklekova za 60 minuta. Biće prisutna komisija iz Rekord instituta u Nemačkoj koja će verifikovati rezultat i ukoliko uspem odmah će mi uručiti sertifikat – kaže Ristić.

On otkriva i da će se u okviru celovečernjeg programa predstaviti i brojni klubovi borilačkih veština iz Kragujevca, a prava poslastica za publiku će biti nastup Muhameda Kahrimanovića, proslavljenog velemajstora i nosioca 13 Ginisovih rekorda.

– “Radnički” mi je stavilo na raspolaganje sve svoje kapacitete i kompletnu logističku podršku. Akademiji “Cojić” dugujem ogromnu zahvalnost zato što posle svakog treninga kod njih idem na neophodne tretmane oporavka, a fitnes centar “Olimpia” mi takođe pomaže oko priprema – ističe Ristić koji se nada da će još neka firma da prepozna značaj ove manifestacije i pomogne održavanju ove manifestacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here