MN PRESS/ Foto: Marko Metlas

Nekadašnji trener košarkaša Crvene zvezde, Milan Tomić, preuzeće kormilo grčkog Peristerija, prenose tamošnji mediji. Tomić je u Beogradu proveo nešto više od godinu dana, a za to vreme je uspeo da osvoji ABA ligu, Superligu Srbije i ABA Superkup.

Tomić nakon Zvezde nije vodio nijednu ekipu, da bi nedavno mediji preneli vest da bi ovaj strateg mogao da preuzme ekipu Cedevita Olimpije, međutim, klub iz Slovenije je odlučio da zadrži Juricu Golemca na njihovoj klupi.

Naime kako pišu grčki mediji, Tomić je upravo danas potpisao ugovor sa Peristerijem, ekipom koja posle osam kola u prvenstvu te zemlje ima skor od četiri pobede i isto toliko poraza.

Podsetimo, Tomić je svoje trenersko ime stekao upravo u Grčkoj gde je bio trener Olimpijakosa od 2004. do 2008. godine kada ga je zamenio Panajotis Janakis, da bi srpski stručnjak potom narednih 10 godina proveo u stručnom štabu crveno-belih iz Pireja.

Kada je Barcokas napustio klupu 2014. godine, Tomić je bio privremeni trener prve ekipe. Takođe, Tomić je i najveći deo svoje igračke karijere proveo upravo u Olimpijakosu za koji je igrao od 1991. do 2004. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here