pixabay.com

Bivši televizijski voditelj Goran Marković Pikaso uhapšen je u Zagrebu po poternici srpskog pravosuđa, zbog utaje poreza.

Marković, koji je vodio emisije “Nemoguća misija” i “Rikošet” na TV Pink, uhapšen je početkom nedelje i u sredu je izveden pred nadležnog sudiju zagrebačkog Županijskog suda koja mu je odredila ekstradicioni istražni zatvor, prenosi Jutarnji list.

Marković i njegov kum Saša Mirković bili su obuhvaćeni policijskom akcijom kodnog imena “Šetač” u Srbiji pre osam godina, zbog čega je Marković neko vreme proveo u zatvoru.

Kako se navodi, on i Mirković se terete za fiktivno poslovanje preko kompanije “Media vizards”, odnosno za utaju poreza i pranje novca, a Marković je kao odgovorna osoba spomenute kompanije lažno prikazivao nabavku usluga od kompanija koje su bile pod kontrolom članova kriminalne grupe raskrinkane 2010. godine.

Na osnovu fiktivnih faktura izvučeno je oko sedam miliona dinara, pa se Marković tereti da je izbegao plaćanje poreskih obaveza državi od oko 2,5 miliona dinara.

Navodi se da je Marković pobegao iz Srbije 2017. godine, a da je poternica za njim raspisana u januaru 2018.

Dodaje se da će o Markovićevom izručenju Srbiji odlučiti nadležni organi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here