Privatna arhiva
Žrtve bezumlja: Porodica Đokić

Goran Džonić, vatrogasac u penziji, koji je osumnjičen da je brutalno ubio, zapalio i opljačkao svog brata od tetke Gorana Đokića, njegovu suprugu Gordanu i ćerku Lidiju, danima se pretvarao da živi potpuno normalan život.

Da podsetimo, Džonić je uhapšen u Moravcu, gotovo mesec dana posle svirepog zločina, a krivicu za trostruko ubistvo pokušao je da svali na svog sina!

– Džonić je nekada bio vatrogasac, ali se penzionisao. Od tad je počeo da vozi po inostranstvu, a na putovanja je neretko vodio i suprugu. Bili su prilično imućni, redovno su letovali, a jednom prilikom je čak obišao i manastir Hilandar – pričaju meštani:

– Navodno, u noći kada su pobijeni Đokići rekao je da je bio na pecanju, što nikoga nije iznenadilo jer je reč o strastvenom pecarošu.

Komšije navode da su braća od tetke bili bliski, Đokić mu je pozajmljivao automobil i nikada nisu imali međusobnih problema. Uhapšeni je živeo svega četiri kuće od doma porodice Đokić.

MUP Srbije je sinoć saopštio da je priveden osumnjičeni za učešće u ubistvu porodice Đokić iz Aleksinca. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je u Nišu sa pripadnicima policije koji rade na rasvetljavanju slučaja i rekao da je to ubistvo uznemirilo čitavu javnost.

Aleksandar Vulin je naveo da je ubistvo porodice Đokić zgadilo i uznemirilo čitavu Srbiju, da je izvedeno na profesionalan, strpljiv, metodičan način i da je očigledno dugo pripremano.

– Zahvaljujući upornom i samopregornom radu pripadnika Policijske uprave za grad Niš, pripadnika Policijske uprave za grad Beograd, posebno njegovog Trećeg odeljenja, kao i Uprave kriminalističke policije, zatim Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu i Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uspeli smo da dođemo do jednog lica za koga osnovano sumnjamo da je učestvovao u monstruoznom ubistvu porodice Đokić – izjavio je Vulin.

Ministar Vulin je naglasio i da je pronađena i značajna količina novca koja je pripadala ubijenoj porodici, a u prostorijama, odnosno na imanju koje je koristio osumnjičeni, pronađeni su još neki predmeti koji su, bez svake sumnje, bili deo ovog strašnog i monstruoznog ubistva.

Osumnjičeni je priveden i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno mu je zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je učestvovao u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo.

Vulin je zajedno sa pomoćnikom direktora policije i načelnikom Policijske uprave za grad Beograd Veselinom Milićem, u Nišu razgovarao sa pripadnicima policije koji rade na rasvetljavanju ubistva porodice Đokić.

Pripadnici MUP-a nastavljaju dalji rad na rasvetljavanju svih okolnosti krivičnog dela.

Nestanak porodice Đokić je prijavljen 28. septembra, a njihova spaljena tela pripadnici MUP-a pronašli su 2. oktobra u ataru sela Moravac, opština Aleksinac.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime