Hadži Marko Vujičić
Miroslav Bjegović

Stručnjak za bezbednost Miroslav Bjegović rekao je da Srbija nije u obavezi da uvede sankcije Rusiji, jer nije član EU i samim tim nema obavezu da uskladi svoju spoljnu politiku sa njenom, prenosi Tanjug.

Bjegović je naveo i da će pritisci na Srbiju biti sve intenzivniji i da EU može usloviti Srbiju sa povlačenjem investicija i ukidanjem bezviznog režima, ukoliko ne uvedemo sankcije Rusiji.

On je izjavio da je u okviru Minhenske konferencije bilo razgovora i o Kosovu gde je EU, kako je rekao, pokušala da nametne rešenje koje nije prihvatljivo za Srbiju i koje podrazumeva dozvolu Srbije da Kosovo bude primljeno u UN.

Bjegović kaže da Srbija neće prihvatiti nijedan dogovor dok se ne reši glavna odredba Briselskog sporazuma, koja podrazumeva formiranje Zajednice srpskih opština.

Komentarišući protest ultradesničara ispred predsedništva, on je rekao da pretnje ne smeju biti tolerisane.

– Ono što smo videli na Dan državnosti ispred Predsedništva je nešto što ne sme biti tolerisano. Podsetiću da Srbija ima gorko iskustvo sa ubistvima premijera, najviših državnih funkcionera kroz istoriju – izjavio je Bjegović.

On je objasnio da nemiri mogu samo ići na ruku onima koji se protive srpskim interesima i pohvalio reakciju bezbednosnog sistema na celu situaciju.

– Naš bezbednosni sistem je reagovao kako treba, s obzirom na to da je jedan od učesnika poneo sa sobom snajpersku pušku koja upravo i služi za likvidaciju – zaključio je Bjegović.

1 COMMENT

  1. Tako je
    Bravo
    Srbija ne mora da učestvuje u ratu u ukrajini , niti da podržava EU
    Jer ta ista EU otima Srbiji teritoriju
    Zar ne ?

    🇷🇸☦️🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here