Bjeković ruši bivšeg prijatelja?!

0

 

Vreme ljubavi: Nenad Bjeković i Dragan Đurić
 

Grupa bivših fudbalera Partizana i pojedini članovi Radne zajednice podneli su zahtev za održavanje vanredne skupštine! Opozicija u skupštini je prikupila 23 potpisa i traže razrešenje predsednika Dragana Đurića i izbore za imenovanje novog prvog čelnika Partizana. Prema Statutu kluba, ovaj zahtev bi Uprava kluba trebalo da usvoji, jer je dostavljen pre nego što je zakazana redovna sednica. Međutim, Đurić i kompanija odavno ne poštuju Statut, pa su samo sat kasnije održali sednicu Upravnog odbora na kojoj su odlučili da izborna Skupština Partizana bude održana 16. decembra!
Na taj način su jasno stavili do znanja kako nemaju nameru da prepuste klub, iako već godinu dana obmanjuju javnost kako će sigurno napustiti Humsku. Za vreme svog mandata oterali su mnogo kvalitetnih ljudi, a od kluba sa stabilnim poslovanjem pretvorili su Partizan u privatnu prćiju krijući se iza trofeja u duelima sa posrnulom Crvenom zvezdom. Odavno u "Vestima" upozoravamo na pogubnu politiku Dragana Đurića, a nepoštovanje Statuta kluba je samo još jedan u nizu opasnih manevara kojim fotelje štite aktuelni predsednik i njegovi saradnici.
Nešto kasnije ćemo o spomenutom Statutu, pitanje koje lebdi nad glavama svih navijača Partizana je ko se krije iza 23 potpisnika zahteva za smenu predsednika? Đurić mora da ode, ali partizanovci ne žele da umesto njega dođe još gori kandidat! Za sada se spekuliše da je u pitanju Nenad Bjeković, ali i bivši direktor mora da ima političku podršku, u najmanju ruku podršku nekog moćnog biznismena, koji će znati kako da izvede Partizan na pravi put. Ima partizanovaca koji podsećaju da je upravo Bjeković doveo Đurića u Humsku, da se lično založio za ostanak prvog čoveka Zekstre na izborima u kojima je porazio Savu Miloševića! Kako to da su najbliži saradnici postali najveći neprijatelji? I da li se iza podrške Bjekoviću možda krije SNS, čime bi u sportu dobili još jedan politički duel sa koalicionim partnerima iz SPS?
Nenad Bjeković se ne javlja na mobilni telefon, pa su informacije o njegovom aktivnom učešću u radu opozicije u Partizanu možda i proizvod spekulacija. U svakom slučaju, i dalje stojimo pri tvrdnji da će Đurić i kompanija do 15. decembra promeniti članove Skupštine i sačuvati svoje pozicije u klubu. Po istom scenariju opstali su i 2009. godine, a tada su pojedini "opozicionari" podržali ovu Đurićevu prljavu kampanju.

 

Izbor članova Skupštine do 10. decembra!
U Partizanu su jasno stavili do znanja kakve su aktivnosti do održavanja izborne Skupštine kluba.
"Prihvaćen je kalendar aktivnosti na sprovođenju izbora, pri čemu će se 14. novembra usvojiti i objaviti kriterijumi za izbor članova Skupštine, a 21. novembra usvojiti i objaviti kriterijumi za izbor Predsednika kluba. Izbor članova Skupštine biće obavljen do 10. decembra na način predviđen Statutom kluba. Usvojen je predlog Komisije da se sednice Komisije i Upravnog odbora održavaju svake sedmice u cilju blagovremenog i potpunog obavljanja svih izbornih aktivnosti", navodi se u saopštenju kluba.

 

 

Oglušili se o Statut kluba
Ignorisanja zahteva grupe članova Skupštine koja je tražila vanrednu sednicu, jasan je pokazatelj kršenja Statuta Partizana u kome piše:
"Predsednik kluba može u svako doba da zakaže vanrednu skupštinu ako to interesi kluba zahtevaju. Predsednik kluba je obavezan da zakaže vanrednu sednicu Skupštine kluba ako to pismeno traži, uz navođenje svrhe i razloga dnevnog reda, Upravni odbor, Nadzorni odbor, generalni direktor ili jedna trećina članova Skupštine. Skupština se mora sazvati najkasnije u roku od 30 dana od podnošenja urednog zahteva…."
Na dnevnom redu vanredne Skupštine iz stava 2. ovog člana mogu biti samo pitanja koja su navedena u zahtevu za vanrednim održavanjem Skupštine, osim ako Skupština ne odluči drugačije većinom od ukupnog broja članova".

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here