EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Golden Stejt Voriorsi su ostvarili i drugu pobedu u šampionatu NBA, a Nemanja Bjelica imao je dobar učinak.

On je za 16,5 minuta na parketu imao šest poena i isto toliko uhvaćenih lopti, ali čini se da je njegova uloga u timu sve bitnija.

Srpski košarkaš je u avgustu potpisao ugovor sa Voriorsima, ali je njegov dolazak pripreman punih mesec dana.

Generalni menadžer Golden Stejta Bob Mejers je otkrio da su ljudi iz kluba duže vreme pratili Bjelicu i pokušavali da obezbede njegov dolazak i pored toga što statistički nije imao najsjajniju sezonu igrajući za Majami i Sakramento.

Način njegove igre i iskustvo bili su presudni da ubede ljude iz Voriorsa da je on potreban ekipi.

– Pokušavali smo nekoliko puta da ga dovedemo tokom prošle godine, ali nismo uspevali da napravimo dobar dogovor za njih i za nas i onda je on otišao u Majami, ali se tamo nije snašao najbolje. Oduvek nam se dopadao, mislili smo da će se lako uklopiti u ono što mi radimo i to je ono što sada vidite. Mnogo dobrog čitanja igre i reakcija, mnogo proizvoljnosti – kaže Mejers.

Bjelica je do sada opravdao poverenje, posebno u ofanzivnoj fazi.

Protiv LA Lejkersa na premijeri je ušao sa klupe i postigao 15 poena uz devet skokova, bio je gotovo nezaustavljiv.

Trener Stiv ker je oduševljen, smatra da ke on sjajan dodatak ovom timu, jer je u stanju da napada odbrane koje su uglavnom fokusirane na Stefa Karija.

– U tome je lepota naše igre ove godine, gradimo igru da koristimo prednost četiri na tri. Bjelica je paklen igrač. Svi smo gledali kako širi igru i kako pogađa za tri poena, ali on pokazuje i svoju sposobnost da proigrava, dribla i organizuje igru – kaže Ker.

On dodaje da je svestan da će njegov tim biti tu u prednosti u odnosu na mnoge ekipe.

– Kada imate četiri na tri i momke poput Drejmonda Grina, Bjelicu, Andrea Igudalu, šutere poput Džordana Pula i Demijona Lija, Ota Portera, imaćete uvek dobar šut. Stef je sjajan jer generiše svaku prednost, mislim da imamo tim koji to ove sezone može da iskoristi – zaključio je trener Voriorsa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here