Bjelici početak, Bogdanu finiš!

0

 

 

Košarkaši Fenerbahčea savladali su u velikom derbiju najvećeg rivala Galatasaraj 85:74 (20:17, 30:14, 16:22, 19:21) i ostali na čelu turske Lige. Fener je utakmicu prelomio fantastičnom završnicom prvog poluvremena kada je serijom 16:3 stekao 18 poena prednosti (43:25).
Domaćin je imao i "plus 21" u nastavku, Galatasaraj je trojkama prepolovio razliku početkom poslednje četvrtine, da bi Bogdan Bogdanović sa dve trojke u nizu konačno prelomio meč u korist Fenera.
Ipak, najzaslužniji za trijumf Fenerbahčea, na čijoj klupi sedi srpski trener Željko Obradović, bio je Nemanja Bjelica sa 18 koševa, od kojih je 11 ubacio u prvih 15 minuta! Bogdan Bogdanović je proradio u drugom poluvremenu i završio sa 13 poena. Galatu je predvodio takođe Srbin, Zoran Erceg sa 18 koševa, dok je Vladimir Micov ubacio 11 pre povrede.
Fener je lider prvenstva sa skorom 5-1, dok Galatasaraj ima 4-2, kao i Banvit, Darušafaka, Anadolu Efes i Bešiktaš.
Fener je sjajno otvorio meč, poveo sa 8:0, ali se Galata brzo vraća smanjivši na 12:9, a potom dolazi i u potpuni egal sa 17:17. Tada domaćin pravi seriju 10:0, ali se gosti opet vraćaju u igru i smanjuju na 27:22.
Fener se brzo vraća na +10, a potom u završnici poluvremena u potpunosti razbija rivala serijom koševa Bjelice, Hikmana i zakucavanjem Veselog za 50:31 na poluvremenu.
U drugom poluvremenu tim Željka Obradovića je samo održavao prednost, Galata je mini-serijama smanjivala zaostatak na 12-13 poena razlike (64:51), ali su igrači Fenera bili oprezni.
Trojkom Ercega Galata konačno stiže na -10, ali Bogdanović sa dve trojke i osam poena u nizu vraća Fener na 76:60 i konačno prelama meč.
Posle toga je Fenerbahče meč rutinski priveo kraju za konačnih 85:74. Fener je dobio šesti od devet međusobnih duela sa Galatom ove godine.

 

I Micov polomio ruku

 

U razmaku od samo 15 dana, dvojica srpskih košarkaša doživela su prelom ruke u Turskoj. Prvo kapiten reprezentacije i centar Anadolu Efesa Nenad Krstić, a prethodne večeri i nesuđeni reprezentativac Vladimir Micov, član Galatasaraja.
Micov je doživeo frakturu kosti tokom derbija sa Fenerbahče Ulkerom. Prema prvim vestima, Micova očekuje pauza od najmanje mesec dana, tako da neće igrati u petak od 18 sati, kada se u Istanbulu budu srele ekipe Galatasaraja i Crvene zvezde, u 6. kolu prve faze Evrolige.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here