Đ. Janković
Ulepšavanje: Besplatno iscrtavanje obrva

Ima onaj slogan “vaše malo, nekome je mnogo”. Tako bi nekako izgledalo ono što čini loznička kozmetičarka Blaženka Tešić za žene koje su onkološki pacijenti. Ona je rešila da u njenom salonu u Loznici svaka onkološka pacijentkinja besplatno može dobiti nove obrve, ukoliko za to ima lekarsku saglasnost. Kako kaže Blaženka, “cena” je jedan osmeh i zadovoljstvo što je nekome koliko-toliko popravila raspoloženje i podigla samopouzdanje.

– Videla sam sa čime se suočavaju onkološke pacijentkinje i rešila da im pružim podršku na svoj način. Osim toga što je veliki udarac saznanje da čovek ima takvu dijagnozu, što zahteva veliku psihičku, fizičku i finansijsku borbu, dolazi i do promene fizičkog izgleda. Žene pri hemioterapiji gube kosu, trepavice i obrve, nisu iste kakve su bile. To dovodi do gubitka samopouzdanja, a većina se posle tih promena povlači, ne želi da izlazi iz kuće. Ako mogu da im uradim obrve, bar malo popravim njihov izgled, zašto to ne bih učinila? Nema cenu to kada se nekoj ženi vrati osmeh na lice – priča Blaženka.

Ona navodi da ovu besplatnu uslugu mogu dobiti i osobe koje boluju od alopecije. Blaženka se nada da će i njene koleginice, svaka na svoj način, pružiti podršku svim ženama koje vode veliku bitku za život. Žene koje dođu kod Blaženke dobiće iskren osmeh razumevanja, podršku i žensku solidarnost. To malo, nekome može značiti mnogo, a svaka podrška je dobrodošla, posebno ona pružena od srca.

Dragoceno iskustvo

Pre tri godine i sama je vodila borbu za život, srećom ne zbog najteže dijagnoze, ali zna koliko je u toj situaciji bila značajna podrška najbliže okoline, pre svega porodice, supruga, brata i sestara. Svojim gestom želi da pošalje poruku ženama koje se bore protiv kancera, da nisu same, da popravi detalj na licu kao što su obrve koje u toj situaciji onkološkim pacijentkinjama mnogo znače.

Podrška: Blaženka Tešić

Provere pre tretmana

– Moja objava na društvenim mrežama naišla je na pozitivne komentare. Javile su se žene iz lozničkog kraja, ali i drugih mesta Srbije. Pored osmeha za dobijanje obrva potrebno je da je od poslednje hemioterapije prošlo pola godine, da žena ne boluje od dijabetesa i da ima saglasnost doktora za takav tretman. Besplatno crtanje obrva za onkološke pacijentkinje traje tokom cele godine. Volela bih samo da bude što manje žena koje će doći iz tog razloga, a nadam se da će onima, koje ipak vode tu bitku, to što činim bar malo olakšati dane koji ih dele od pobede i ozdravljenja – navodi Blaženka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here