Bleda Zvezda poražena u Trabzonu, prikovana za dno tabele

0
www.crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda je poražena u Trabzonu – 2:1 i posle dva kola je bez osvojenog boda u H grupi drugog po rangu evropskog klupskog takmičenja.

Crveno-beli su poraženi u Turskoj, ali ono što boli navijače srpskog prvaka je nemoć koju je pokazao tim Miloša Milojevića. Pokušao je šef struke crveno-belih sa defanzivnijom varijantom, na terenu je imao i Srnića i Kangvu i Sanoga…

I dok je njegov tim pokušavao da istraje u toj ideji, primljen je prvi gol. Bila je to kombinacija najboljih pojedinaca u domaćem timu, Trezege se ušetao u šesnaesterac crveno-belih i centrirao na drugu stativu, gde je iskusni Hamšik, neometan, glavom ubacio loptu u Borjanovu mrežu.

Drugi deo prvog poluvremena bio je najbolje što su Beograđani pokazali na ovom susretu. Dovoljno za jedini konkretan pokušaj Crvene zvezde, onaj Bukarija, ali je tada golman Čakir bio na visini zadatka, sprečio je izjednačenje.

U nastavku meča Milojević je na teren umesto Srnića poslao Kataija, ali to nije donelo nikakav boljitak u igri. A potom pomračenje u samo nekoliko minuta. Najpre je Kangva dobio drugi žuti karton zbog neopreznog starta u 63. minutu, pet minuta kasnije Kanga se poigravao, Bakasetas mu je oduzeo loptu, dodao do Trezegea, koji je zapečatio Zvezdinu sudbinu na ovom meču.

U finišu najbolji trenuci Beograđana na meču. I to u kreaciji rezervista, od kojih je u tom trenutku to malo ko očekivao. Nikolić je oteo loptu rivalu, razmenio dupli pas sa Mustafom i potom preciznim udarcem savladao Čakira za nadu. Ali, u nadoknadi vremena rezultat je ostai nepromenjen.

Govorilo se da je Crvenoj zvezdi Liga Evrope po meri, posle eliminacije od tima daleko manjeg budžeta i renomea, Makabi Haife. Posle dva kola u utešnom takmičenju crveno-beli su na dnu tabele, sa već sada malim izgledima da stignu do proleća u ovom takmičenju. Pa se čak i šanse da se domognu treće pozicije i presele se u nokaut fazu Lige konferencije već sada drastično smanjuju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here