Tanjug
Emanuel Makron i Angela Merkel

Predstavnici Berlina i Pariza tokom ove nedelje održaće niz nezvaničnih sastanaka sa političkim predstavnicima Prištine, Ramušem Haradinajem i Hašimom Tačijem, kako bi pripremili sastanak 1. jula u Parizu, piše Blic.

Kako kaže izvor lista iz diplomatskih krugova, nekoliko sastanaka je već održano. Kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron nemaju više prostora za kiks: još jedan susret regionalnih lidera bez ikakvog rezultata, kao onaj u Berlinu, bio bi njihov debakl.

„Prethodnih dana već su održani sastanci ispod žita sa rukovodstvom Prištine. Berlin i Pariz pokušavaju da izvrše pritisak na Haradinaja i Tačija da popuste i povuku takse kako bi mogao da se napravi makar mali korak napred u pregovorima dve strane“, ističe sagovornik lista.

Dve najveće evropske sile ne smeju sebi da dozvole sramotu koja se dogodila u Berlinu kada su u Nemačku doveli sve regionalne lidere, kasnije se ispostavilo na ekskurziju bez rezultata.

Bez garancija da će se napraviti neki pomak, sastanak u Parizu neće biti održan, kaže izvor Blica i dodaje da je Zapadu ostalo jos nekoliko dana da ubede svoje sagovornike u Prištini.

4 KOMENTARA

  1. nema tu sta da pritiskaju;jedino resenje je da povuku priznanja te lazne nemacko-americko-engleske tvorevine tz.drzave kosovo…….

  2. Toliko su gresili, a sad bi da isprave krivu Drinu. Prokockali su poverenje i naklonost za dugo, dugo vremena. Mozda nece biti ni prilike da to priznaju i pokaju se.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime