Tanjug/AP
Državni sekretar SAD Entoni Blinken

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je danas da palestinskim civilima mora biti dozvoljeno da se vrate kućama i da ne smeju da budu pod pritiskom da napuste Gazu, preneo je Rojters.

On je, takođe, rekao da Ujedinjene nacije mogu da odigraju ključnu ulogu u omogućavanju raseljenim civilima u Gazi da se vrate kućama dok Izrael prelazi na “fazu slabijeg intenziteta” vojne kampanje, prenela je Al Džazira.

– Palestinski civili moraju da se vrate što pre kućama, čim to uslovi dozvole. Ne mogu – ne smeju – biti pritisnuti da napuste Gazu – naveo je Blinken, odbacivši pozive pojedinih izraelskih zvaničnika o masovnom raseljavanju stanovništva iz Gaze.

Blinken je dodao da će tokom predstojeće posete Izraelu reći izraelskim zvaničnicima da je od suštinske važnosti da urade sve što mogu da spreče civilne žrtve u Pojasu Gaze.

2 COMMENTS

  1. Boze dragi spasi konacno od ovih zlikovaca trolicnih…pomazu mesecima genocid nad decom i civilima, a kad je pri kraju zlocin sad oni kao brane zrtve, cije su kuce sravnjene sa zemljom vec…cinizam kakav samo od angla moze da se vidi..

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here