EPA/Bonnie Cash
Džo Bajden

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena promenila je strategiju za Ukrajinu kako bi što pre rešila konflikt sa Rusijom, piše kolumnista Hal Brends u članku za “Blumberg”.

“Konflikt u Ukrajini ulazi u novu fazu, a strategija SAD prolazi kroz važne promene”, navodi se u tekstu.

Prema rečima novinara, administracija predsednika Bajdena povećava podršku Ukrajini u nadi da će se naći diplomatsko rešenje. Više se ne plaše eskalacije sukoba.

On tvrdi da američka administracija revidira svoju strategiju na tri fronta: jasnije definisanje američkih ciljeva sukoba, slanje savremenijeg oružja Ukrajini i omogućavanje Kijevu da gađa ruske ciljeve na Krimu.

Svrha ove strategije je da se primora Rusiju da pregovara sa Ukrajinom pretnjom ozbiljnih gubitaka, pošto Sjedinjene Države ne žele da sukob traje zauvek. Međutim, Brends nije siguran u apsolutni uspeh ovog novog pristupa.

“Bajdenova izmenjena strategija je razuman pokušaj da se izbori sa promenama na bojnom polju i shvati kako vojni uspesi mogu da doprinesu rešenju krize. To ne znači nužno da će strategija funkcionisati”, zaključio je komentator.

Rusija je ranije isporučila protestnu notu zemljama NATO zbog isporuka naoružanja Ukrajini. Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će isporuke zapadnog oružja postati legitimna meta ruske vojske.

6 COMMENTS

  1. to amerikanci namjerno rade jer znaju da ce rusija pojacati ofanzivu i lakse osvajati planirane teritorije a amerikanci ce zaradjivati najvise kao i do sada dok evropljani ne dodju pameti.

    • Pa naravno…javno su proglasili da im je ovo najjeftiniji rat do sada…nastampali milijarde dolarcica bezvrednih i placanjem rata ih peru..plus ginu ukri za koje ih zabole i plus guraju Evropu u ekonomski haos…najbolji biznis i nece ga ispustati do kadnje kapi krvi sli ukra i rusa. Divna jedna demokratija i civilizacija … dok ne zapuca kod njih nema promene u svetu, kad njima ns glave padaju rakete e onda da vidimo gde ce..zlo nad zlom.

  2. Prepali se ukidanja autorskih prava, licenca i prava inelekualne svojine za zapadne proizvode u ruskoj federaciji a time i šire. Od koka kole, procesora, patika sve je time debrendirano i time isti proizvođač iz Kine Tajvana Rusije ima tržište debrendiano i može da prodaje robu istog kvaliteta po upola manjoj ceni. Zamislite aple telefon za 600 usd u Rusiji ili ww golf sa svom tehnologijom koja je koštala milione bez licence golfa . Novci su oni koje pokreću zapad. Uvoz stručnjaka a izvoz fabrika ujedno je ograničio upotrebu tehnologije samo na isplativost proizvodnje jer ako se dogodi odliv strčnjaka više nemate konkurentan proizvod je ga niste više u stanju proizvesti kod kuće po tržišno pihvatljivoj konkurentnoj ceni. Tada black rock ili Vangusard propadaju a s njime i sve grane koje su kupili ti fondovi koji zapravo i vode ovaj rat. 150 zemalja nema uvedene sankcije prema Rusiji a kina če sigurno da vrati svoje stručnjake iz USA Kao npr one iz 5 g tehnologije šta je vratila.Ko prati zna šta je bio epilog tog ekonomskog rata. Fabrike u Tajvanu i Kini su druga stepenica.Nemci ne mogu sami da prizvedu proizvod čiju tehnologiju su razvili i tako je sa svim zemljama zapada.Francuska bez jeftine Daćije nema Renault ni za svoje tržište itd…Elektromotor za auto ili fotoćelija ne mogu da se proizvedu u Britaniji gde su u razvoj investirane milijarde iz tih fondova.Ako to znanje i patenti više nema zaštitu zasnovanu na nekom međunarodnom pravu onda će npr Nike proizvodnja u Rusiji gde su sirovine i radna snaga neuporedivo jeftiniji bez licence ili fake licencom brenda dovesti do potpunog kraha tog brenda u celom svetu… Rusi su zapretili naj gorom stvari za zapad gorom od atomske bombe…

  3. Strategija je od pocetka svih pocetaka uvek bila ista.Ovo su lazi i propagandni trikovi Zapada.Niko vise normalan ne veruje u zlikovacke izjave i planove yveliko propadajuceg Zapada i uveliko ne postojece Ykrajine.Nece moci dedice Bajdenovicu.Tvom slepilu i mrznji prema pravoslavlju i Srbima i Rusima dolazi polako kraj

  4. Bajden želi mir, pa šalje jače naoružanje Ukrajni, jer će valjda Rusi da se uplaše ??? Ko je ovde lud? Meni se ipak čini da Bajden hoće da se ugradi još neki dolar na preskupo naoružanje, a možda i da uzme neku zemlju u Ukrajni pošto ona neće moći da isplati sve te dugove !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here