Fudbaler Crvene zvezde Ričmond Boaći nije uspeo da da zatrese mrežu okruglo godinu dana pošto je poslednji gol na zvaničnim utakmica u crveno-belom dresu postigao 20. novembra 2019. godine.

Povremeni reprezentativac Gane nikako da dođe do forme u kojoj je bio pre nego što se sa stadiona “Rajko Mitić” februara pretprošle godine obreo u Kinu gde je branio boje Đangsua.

Uprava Zvezde se odlučila na potez da Boaćija vrati sa azijskog kontinenta pola godine kasnije, iako je napadač za vreme boravka u kineskoj ligi upisao samo 15 prvenstvenih utakmica i postignuta tri gola.

Problem je što je na njegov dolazak i platu tokom njegovog boravka dato oko dva i po miliona evra. Obeštećenje za internacionalca iz Gane koštalo je 1.5 miliona, plata je bila velika, ali su veći njen deo plaćali Kinezi, pa je to donekle bila Zvezdina olakšica.

Svi su se u Ljutice Bogdana nadali da će Boaći pokazati ono što je pokazivao u pređašnjem mandatu kada je igrao veoma bitnu ulogu u Zvezdinim evropskim pohodima, kao i u osvajanju titule. Ipak, do toga nije došlo iz više razloga.

Ofanzivac iz Gane je tačno toga 20. novembra prošle godine postigao pobedonosni gol protiv Mačve u četvrtfinalu Kupa Srbije, a od tada – muk. Dve duže i nekoliko kraćih pauza zbog povrede često ga je izbacivalo iz stroja, a u međuvremenu je koristio situaciju sa koronom da se oporavi i vrati na pravi put.

Navijači Zvezde će Boaćijev poslednji mandat pamtiti najviše po golu protiv Kopenhagena, kada je zatresao mrežu u gostima koji je pomogao crveno-belima da prođu u plej-of Lige šampiona, a kasnije i u grupnu fazu nakon meča protiv Jang Bojsa. Od tog plasmana Zvezda je zaradila oko 20 miliona evra, pa je taj gol Boaćija donekle anulirao veoma loše partije i neprepoznatljivo lošu formu u drugom mandatu u crveno-belom taboru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here