Vesti
Uprava Belih orlova s trenerom Despotovskim (četvrti s leva)

Beli orlovi iz Dajanele stavili su tačku na 2020. Najveći srpski fudbalski klub Zapadne Australije održao je u proteklu nedelju Godišnju skupštinu (AGM), na kojoj je sumirana nedavno završena sezona i održani izbori za rukovodeća mesta.

Celokupan Upravni odbor dobio je jednoglasno poverenje članova kluba da nastavi sa radom i povede Orlove ka novim visinama.

U kratkom saopštenju na klupskom Fejsbuk nalogu, sezona koju je obeležila pandemija, označena je kao “naporna, ali veoma uspešna”. Osvajanje drugog mesta u Drugoj državnoj ligi Zapadne Australije i učešće u velikom finalu plej-ofa, u kojem je povredama desetkovani tim pružio žestok otpor jakim Šamrok Roversima, uistinu se mogu smatrati za podvig srpskog kluba sa severa Perta.

Stoga, nije bilo ni dileme kada je u pitanju trener za narednu sezonu. Iskusnom stručnjaku Slobodanu Bobiju Despotovskom ponuđeno je da i dogodine vodi prvi tim.

“Bobi Despotovski je takođe prihvatio da nastavi saradnju, kako bismo zajedno krenuli u nove pobede i stabilizaciju našeg kluba. Sa Bobijem kao dugoročnim rešenjem, naša budućnost je svetla i radujemo se daljem jačanju kluba na svim nivoima,” navodi se u saopštenju Belih orlova.

Za Dajanelu će 2020. ostati upamćena i kao jedna od najtežih godina u istoriji, pošto je klub ostao bez svoje legende Ratka Roda Banjca, koji je iznenada preminuo u 60. godini. Njegovo ime i njegov legat ostaće zvezda vodilja za sadašnju i sve buduće generacije Belih orlova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here