Lična arhiva
Teško detinjstvo: Sava Barbu

Vuki Barbu, samohranoj majci troje dece iz okoline Kovina stigle su dve uplate od po 2.000 dinara.

Mnogo je zahvalna, ali kako kaže, ne zna ko su donatori, jer to službenici nisu mogli da vide. Ona i njena deca su mnogo zahvalni anonimnim donatorima, a od novca koji je stigao, kaže, odmah je kupila najlon za krov i pokrila ga da koliko toliko zaštiti već vlažnu kuću od narednih kiša.

– Hoću svim dobrim ljudima da se zahvalim. Ko god da mi je pomogao i ko će pomagati, bićemo i deca i ja zahvalni celog života. Takođe smo zahvalni vašoj redakciji, jer da nije vas u “Vestima” ne znam šta bismo radili. Dugujem veliku zahvalnost i familiji anonimnog donatora V. O, i ostalima koji su nam pomogli da imamo krov nad glavom. Molim se za sve koji nam pomažu, svake nedelje, palim sveću za njihovo zdravlje. Bog ih blagoslovio – priča Vuka Barbu.

Objašnjava da pored Save (9) koji je kao beba operisan od tumora na mozgu i mora da ga vodi u Beograd na kontrole, da mu kupi lekove i pelene, ima još briga. Blizancima Dijani i Davoru (14) mora da obezbedi garderobu i obuću za malu maturu. Bolesna je i sama, kaže da ne može da radi, ali ni da ostavi najmlađeg sina samog kome je potrebna posebna nega.

– Pijem lekove, trpim bolove, ćutim da ne bih decu uznemirila. Za njih živim i borim se da oni budu srećni. Zato molim sve dobre ljude koji su mi do sada pomogli oko krova i ostalog da mi opet pomognu. Molim od sveg srca – poručuje Vuka Barbu.

Zahvalnost od srca

Dijana i Davor su prema rečima, brižne majke, od srca zahvalni svim donatorima i “Vestima”.

– Mami koja puni 44 godine želimo srećan rođendan. Tužni smo što ne možemo ništa da joj kupimo, ali srećni smo što nas voli – kažu oni.

Imaju samo jednu želju, a to je da imaju kravu i svinje kako bi imali od čega da žive.

– To bi nas veoma usrećilo – kažu blizanci.