Bogate “matorke” kupuju pažnju mladih Afrikanaca

0

Mladi Kenijci postali su objekat žudnje sredovečnim evropskih dama

 Fotografkinja Sofi Ameli Klogart optutovala je u Mombasu sa neprofitnom organizacijom „ActionAid” u misiju smanjivanja siromaštva u zemlji.

 

Prilikom posete jednoj od brojnih plaža naišla je na mnoštvo Evropljanki koje su ludovale sa tamošnjim mladim muškarcima. Ubrzo je saznala da se radi o „ljubavnom turizmu”.

 

Ovakav vid turizma upražnjavale su usamljene žene koje putuju u siromašne zemlje u potrazi za meštanima koji bi se družili s njima u zamenu za poklone, besplatne obroke ili novac.

 

– Bilo je nemoguće ne uočiti toliki broj sredovečnih belkinja u društvu mladih crnaca. Počela sam da ih fotografišem i slušam priče – priča Klogart.

 

Većina žena dolaze iz Nemačke, Švajcarske i Turske. Jedna Francuskinja udala se dva puta za Kenijca i s jednim ima dete, dok Nemica svake godine dolazi na tri nedelje i unapred „rezerviše” istog muškarca. Ipak, stručnjaci kažu da ovakve veze postavljaju tanke granice između stvarnosti i mašte.

 

– Nekima je jasno da se radi o obostranoj koristi. Ali dešava se da se izgubi nit i dođe do dubljih osećanja, iz čega neko izađe povređen – kažu psiholozi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here