EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Bogdan Bogdanović, košarkaš Atlanta Hoksa, govorio je o stanju u svom novom timu.

Bogdanović je letos postao član Atlanta Hoksa kada je kao slobodan igrač potpisao ugovor sa ekipom iz Džordžije.

Pre povrede je više igrao kao čisti šuter, ali kako sezona odmiče sve češće bude sekundarni plejmejker u ekipi i čini se da mu se to dopada.

– Na početku sam se privikavao na novu situaciju u novom timu i nisam baš osetio da poznaju moj stil igre, da mogu da kreiram, da nisam samo šuter, ali sam se i trudio da uđem u pravi ritam. Želeo sam da izgradim poverenje da ne budem jedan od onih ‘Dajte mi loptu i pokazaću vam šta mogu’. Nisam takav lik. Uvek imam poštovanja prema saigračima i trudim se da nikoga ne ugrozim, a da uhvatim ritam i da se pokažem u pravom svetlu kada dođe moje vreme. Kao što ste rekli, na početku nisam mnogo igrao sa loptom jer je moja uloga bila jednostavna – uzmi loptu i šutni. To je to – rekao je Bogdanović.

Kod Lojda Pirsa je Bogdanović odigrao samo 9 utakmica, dok je pod komandom Nejta Mekmilana odigrao 13…

– Oni su prilično različiti i mene u igri koriste potpuno drugačije. To se jasno vidi. Imamo više akcija sa trčanjem, a Nejt se baš trudi da svi budu uključeni. Kod Lojda je nekako drugačije bilo, slobodniji stil da kažem tako. Nejt je stara škola, iskusan je i zna kako se stiže na onaj viši nivo – rekao je Bogdanović.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime