Tanjug/AP

Košarkaši Sakramento Kingsa ostvarili su treću uzastopnu pobedu, savladavši Golden Stejt Voriorse sa 112:94. Na terenu u San Francisku bilo je i srpskih igrača – Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice, dok Alen Smailagić nije ulazio u igru.

Bogdanović je odigrao sasvim dobar meč i za 32 minuta zabeležio 17 poena, tri asistencije, dve ukradene lopte i jedan skok.

Iz igre je šutirao 6/10, za tri poena 2/5, dok je sa linije slobodnih bacanja imao tri od četiri.

Sa druge strane, Bjelica je imao jako loše veče. On je za 27 minuta uspeo da postigne samo jedan poen i to sa linije slobodnih bacanja. Krilo reprezentacije Srbije mučio se sa šutem – iz igre je imao 0/5, a za tri 0/4.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji bili su Dieron Foks i Herison Barnsa sa po 21 poenom, dok je Badi Hild ubacio 19. Sa druge strane, najbolji je bio Markiz Kris sa 21 poenom, dok je Endrju Vigins dodao 16 poena.

Kingsi su u vođstvu bili od početka do kraja meča i na kraju zasluženo nastavili seriju trijumfa. Najveću prednost imali su sredinom trećeg kvartala, +18, a tom razlikom je duel i završen.

Pokušali su domaći da se vrate u poslednjoj četvrtini, spustili minus na jefnocifrenu cifru, ali to je bilo sve što su mogli. Sakramento je odbio nalet Voriorsa, dodao gas i zasluženo slavio.

Naredni meč izabranici Luka Voltona igraju 28. februara protiv Oklahoma Siti Tandera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here