K1/Promo
Bojana Bojovic

Voditeljka Bojana Bojović priključila se ekipi K1 televizije, na kojoj odnedavno svakog vikenda informiše gledaoce o najvažnijim informacijama iz zemlje i sveta vodeći višečasovni jutarnji program pod nazivom “UranaK1”.

Od početka emitovanja jutarnjeg programa na ovoj televiziji je deo redakcije koja ga realizuje. Bojana i njen tim želeli su ipak da se gledaoci prvo naviknu na jutarnji program K1 televizije radnim danima, a onda da krenu s tom emisijom i svakog vikenda od 7.25 časova. Tako od pre nekoliko nedelja uz prvu jutarnju kafu Bojanu gledamo i saznajemo sve najnovije informacije i slušamo razne priče iz različitih uglova njenih brojnih sagovornika iz sveta politike, ekonomije, kulture, zabave i sporta.

– Nismo gubili vreme pa smo od samog starta krenuli u potragu za timom koji će moći da iznese i vikend izdanje. Sada kad smo pronašli najbolje, jer samo takve profesionalce naši gledaoci zaslužuju, krenuli smo i u vikend. Mogu da kažem da sam na čelu tima koji će gledaocima i vikendom pružiti sve ono na šta su navikli i do sada – rekla je voditeljka Bojana Bojović.

Budući da svaki voditelj sa sobom nosi drugačiju energiju i unosi deo sebe u emisiju koju vodi, imate li u planu da u jutarnji program vikendom na K1 televiziji unesete neke novine?

– Ovaj format zahteva aktuelne teme i odgovore na goruća pitanja i na pitanja koja svako od nas postavi čitajući dnevnu štampu i gledajući vesti. Ideja je i da relaksiramo gledaoce u skladu sa vikendom, ali i da pokrenemo debate oko pitanja i tema koje su bile najintrigantnije tokom nedelje.

Šta vas drži budnom i koncentrisanom tokom živog programa koji zahteva potpuni fokus nekoliko sati od ranog jutra?

– Adrenalin i tenzija koji karakterišu živ program. Nema te kafe niti vitamina ili leka i tablete koja vas može tako fokusirati kao što je odbrojavanje do početka programa i onog: “Dobro jutro”, koje uputite gledaocima.

Ranije ste izjavili da redovno čitate komentare o svom radu na društvenim mrežama. Uspevate li da se oduprete potrebi da se razjašnjavate sa pratiocima i zanemarite one zlonamerne?

– Ne tako često, ali i dalje čitam kmentare. Ne odgovaram niti se razjašnjavam, ali me intersuje kako ljudi razmišljaju. Volim argumentovanu kritiku, to čoveka uvek čini boljim. Komentari koji imaju za cilj da povrede i uvrede govore samo o onome ko ih piše.

Posle bogatog televizijskog iskustva šta vam je danas najveći izazov u poslu?

– Veliki je zadatak izvući iz svakog razgovora nešto novo. Teme koje se pokreću na dnevnom nivou su manje više iste na svim kanalima, ali je ugao i ono što dobiješ iz razgovora zapravo to što te razlikuje od drugih. Cilj mi je da iz svakog razgovora naši gledaoci, pa i ja, nešto naučimo, ali i da se nakon obrađene teme i ja i gledaoci zapitamo, pa i da promenimo mišljenje.

Nedostaje li vam rad na terenu, budući da su vas gledaoci najpre upoznali kao TV reporterku?

– Jednom reporter, uvek reporter. Taj posao mi nedostaje najviše kada se dese vanredne situacije i okolnosti i kada je rad na terenu jedino što može izaći na crtu takvom izazovu. Potpuno je drugačiji osećaj biti u studiju i na terenu, ali je podjednako lep i zahtevan. Ja jesam i uvek ću biti i novinar i reporter i mislim da me to čini samo još boljim urednikom, a kompletnijim voditeljem.

Da li vam je teže da “otvorite” sagovornika – u studiju ili je to bilo teže na terenu?

– Lakše je bilo na terenu naravno. Neposrednija je situacija, nema reflektora, fizički sam bliža sagovorniku, ambijent je drugačiji i prirodniji. Nikom nije svejedno kada ga dočeka čitava svita na televiziji, od vozača preko organizatora, pa onda šminkera, pa te posle toga sporovedu do studija gde su sve kamere i reflektori upereni u vas. Mnogi sagovorici se potpuno zatvore. Onda na scenu stupa sposobnost novinara i voditelja da pristupi gostu na pravi način i izvuče iz njega maksimum.

Osim u informativnom programu oprobali ste se i kao reporterka i voditeljka u formi zabavno-informativnih emisija u kojima ste se bavili zabavnim, društvenim i životnim temama. Šta je bliže vašem senzibilitetu, opušteniji format ili informativa?

– “Uranak” je korak dalje. Ja sam za taj korak stasala i desio se u pravom trenutku.

Zašto ste odlučili da odete sa Prve televizije, na kojoj ste proveli nekoliko godina?

– Nakon odlaska Jovane Joksimović i Srđana Predojevića sa TV Prva, ponuđeno mi je da nastavim da vodim i uređujem “Jutro”. To sam odbila i dala sam otkaz, jer se nisam slagala sa pojedinim odlukama menadžmenta te televizije. Došlo je do mimoilaženja u nekim stvarima i do situacije u kojoj nisam mogla da napravim kompromis. Nisam videla više svoj napredak u atmosferi u kojoj sam se našla niti sam mogla da pružim svoj maskimum u tom trenutku, a maksimum je jedino što mene zadovoljava. Kroz život sam uvek verovala osećaju u svom stomaku tako da sam tada, odlazeći sa TV Prva, postupila onako kako sam osetila.

Šta volite da pratite na domaćim TV kanalima i šta mislite da može da nas veže uz ekrane u doba pandemije?

– Volim serije. Teme koje se tiču trenutne situacije u kojoj se nalazimo kao društvo su nešto što gledaoce zanima, ali dozirano. Umorni smo od vesti, brojki i korone. Pored važnih informacija i tema koje se tiču upravo ovoga što sam pobrojala, potrebni su nam i drugi sadržaji. Naša televizija K1 se upravo po tome razlikuje od svih ostalih. K1 nudi gledaocima baš to. Navažnije teme i odgovore na pitanja u okviru našeg “Uranka”, a onda dobre serije i filmove kao i sjajne emisije koje te potpuno izmeste iz pandemije virusa korona i svadonevice. Ja obožavam emisiju “Šta sam tebi i ko sam sebi”. To je emisija u kojoj sam po prvi put upoznala potpuno drugu stranu naših javnih ličnosti. “Kec na 11” je sjajna kolažna emisija, a “Preživeli”, čiji je autor Milan Kalinić, me uvek podstakne i podseti na značaj svega onoga što imam u životu i što volim.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here