youtube.com/Steffonator
Boki 13

Prvoosumnjičenom u aferi “Reket” Bojanom Jovanovskim – Bokijem 13 danas je pozlilo tokom saslušanja u skopskom Tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju i prenet je bolnicu, prenosi portal Plusinfo.

“Dogodila se neprijatna scena. To je ono što se dešava poslednjih 40-50 dana od kada je on u pritvoru. Počeo je da povraća i kolabirao je. Nije bio pri svesti. Došla je hitna pomoć i prevezen je u bolnici”, rekao je advokat Jovanovskog Sašo Dukovski.

Boki 13 je uz medicinsku asistenciju iznet iz Tužilaštva za organizovani kriminal i korupciju, nakon što je tamo sprovoden iz istražnog zatvora Šutka kako bi dao iskaz.

Njegov advokat Dukovski je rekao da kada je on došao već je Jovanovski povraćao i podseća da imaju mišljenje Klinike za grudnu hirurgiju da je Jovanovskom neophodna hospitalizacija zbog celokupnog zdrastvenog stanja.

“To su neprijatne scene, tužilaštva kao i ja nismo lekari. Svako zaslužuje pravo na život, to je ustavno zagarantovano. Smatram da svakome treba da se pruži adekvatna medicinska nega, bez obzira da li je i šta je uradio. Krivični postupak je jedna stvar, ali pravo na život i zdravlje je druga stvar. Nije slučajno sada hitno odnešen u bolnicu”, izjavio je Dukovski.

Boki 13 sa na zdrastvene probleme žalio i prošle nedelje kada je Apelacioni sud u Skoplju odlučivao o ukidanju pritvora koji mu je drugi put produžen na novih 30 dana.

“Ja sam potreban živ u ovom krivičnom postupku, a ne mrtav”, rekao je tada Jovanovski.

On je zajedno sa Zoranom Mileskim i bivšom šeficom Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji Katicom Janevom osumnjičen u aferi “Reket” za uzimanje reketa u visini od 1,5 miliona evra od skopskog biznismena Jordana Kamčeva u zamenu za oslobađanje od pritvora.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime