Foto: Bokserski savez Srbije
Bokserski savez Srbije

Nalazimo se u foto-finišu brušenja forme za Svetsko prvenstvo u Beogradu. Prošli smo dugačak, iscrpljujući put intenzivnih treninga, gde smo kombinovali izdržljivost, snagu, brzinu, radili smo predano na cilju koji smo sebi zacrtali, a to je da budemo psihofizički najobučenija selekcija na svetu – izjavio je selektor bokserske reprezentacije Srbije Milan Piperski.

– Znamo da će mnogi reći to je nerealno, ali isto tako i mi kažemo da nismo ovde da budemo bez ambicija i to onih najvećih, da budemo bez snova. Naprotiv, ovde smo da sebi zadamo najveće ciljeve, što smo i učinili, ovde smo da maštu i želju pretvorimo u stvarnost i na tome radimo svakodnevno. Naša ambicija je da u budućnosti budemo svetska boks velesila, a radom, redom i disciplom sve se stiže i postiže – rekao je Piperski, a preneo Bokserski savez.

Pripreme se obavljaju pod nadzorom selektora Piperskog, kao i stručnog štaba, koji je ojačan čuvenim kubanskim trenerom Horhe Luis Frometom, kondicionim trenerom Igorom Tomaševićem, ruskim trenerima Stanislavom Golubevim i Davidom Georgijem, Zoranom Didanovićem, Ljubom Marjanovićem i Rašidom Dibirovim.

Na pripremama na Zlatiboru su bokseri Veljko Gligorić, Omer Ametović, Tamir Galanov, Aleksa Marković, Semiz Aličić, Pavel Fjedorov, Džejlan Toskić, Sandro Poletan, Almir Memić, Slobodan Jovanović, Vladimir Mirončikov, Stefan Camović, Sadam Mamedov, Sergej Kalčugin, Vladan Babić, Nemanja Gavrilović i Veljko Ražnatović.

– Zlatibor je već dve nedelje našakuća, spremamo se za sve ono što nam dolazi, a to je najpre pojedinačno seniorsko prvenstvo Srbije, koje je pripremni turnir za nas reprezentativce. Treninzi su raznovrsni, kvalitetni, jakog tempa, radimo sa ozbiljnim trenerima, sa ozbiljim pristupom svemu što se vidi kako kod najmlađih, kod boksera koji su tek prešli u seniorske vode pa do mene koji sam tu najstariji već godinama unazad. Nadamo se svi dobrim rezultatima i verujemo da ćemo spremni dočekati Svetsko prvenstvo, gde verujemo da možemo da napravimo nemoguće, da uzmemo nekoliko medalja – izjavio je kapiten reprezentacije Vladan Babić.

Svetsko prvenstvo u Beogradu održaće se od 26. oktobra do 6. novembra, a a prvi put u 75-godišnjoj istorijiMeđunarodne bokserske federacije ( AIBA) osvajači medalja imaće značajne novčane nagrade.

Novčani fond iznosi 2,6 miliona dolara. Nagrada za prvo mesto je 100.000 dolara, srebrna medalja donosi 50.000, a obe bronze u svakoj težinskoj kategoriji po 25.000 dolara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here