EPA/SERGEI ILNITSKY

Nije ovo sezona iz snova za CSKA iz Moskve, mada se Armejci još nalaze u konkurenciji da osvoje trofeje u VTB i Evroligi.

Na početku takmičarske godine budžet je umnogome smanjen zbog pandemije koronavirusa, a problemi nisu zaobišli Ruse ni tokom nadmetanja.

Pored koronavirusa, koji je neizbežna tema u sportskim krugovima, u taboru ekipe CSKA pojavio se veliki problem sa disciplinom pojedinih košarkaša, među kojima je najproblematičniji bio Majk Džejms. On je već jednom tokom sezone bio suspendovan, a pre par dana je zadobio novo ograničenje, nakon što ga je Dimitris Itudis „zakovao“ za klupu posle tri minuta na terenu protiv Uniksa. To je bio povod da se oglasi i Andrej Vatutin, glavni čovek Armejaca.

– Nažalost, šansa za zajednički rad sa Džejmsom sada nije vidljiva. Njegova prva sezona u CSKA nam nije donela nikakve probleme, pa je stoga potpisan trogodišnji ugovor. Ove godine, klub je učinio sve da napravi normalnu saradnju i donese rezultate. Problemi koji su se pojavili očigledno nisu mogli da se reše i nismo uspeli da napravimo stabilnost u ekipi – rekao je Andrej Vatutin.

Pre svega, on tvrdi da u potpunosti veruje Dimitrisu Itudisu. Poznato je da su on i strateg tima u prijateljskim odnosima, tako da je jasno zbog čega drži stanovište da je Džejms opravdano kažnjen.

– Itudis je trener sa mnogo iskustva i znanja, koji ima svoju perspektivu kadad gradi tim. On je odgovoran za rezultat. Prema njegovim rečima, odluka da se Majk ukloni je u interesu ekipe, tako da se nadamo da će sve doći na svoje mesto – podvukao je Vatutin.

On dodaje da nema ništa protiv Džejmsa, koji je tokom svog boravka u Moskvi bezbroj puta uveseljavao publiku, ali da je jednostavno vreme da se krene dalje.

– U isto vreme, ne treba da demonizujemo Majka, on je sjajan igrač, koji je više od nekoliko puta dobijao utakmice za naš tim i pokazivao nam sjajne poteze. Ali, ušli smo u nerešiv konflikt. Nažalost, nije ga moguće razrešiti, što je veoma tužno, ali bolje je to priznati nego živeti i nadati se čudu – zaključio je predsednik CSKA iz Moskve.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime