EPA-EFE/Joédson Alves
Žair Bolsonaro

Nova vrsta pandemije Covid-19 mogla bi biti rezultat curenja veštački proizvedenog virusa iz vojne laboratorije, izjavio je predsednik Brazila Žair Bolsonaro tokom razgovora sa svojim pristalicama.

– Ne mogu to da tvrdim, ali istina je da se zemlje spremaju za ratove, naoružavaju se bombama. Rat može biti nuklearni ili biološki. Naučnici petljaju sa virusima u laboratorijama, možda je iz jedne od njih procureo virus – rekao je brazilski predsednik, odgovarajući na pitanje smatra li da je pandemija izmišljena kako bi uništila ekonomiju mnogih zemalja, piše brazilski časopis „Koreio braziliense“.

Ranije je brazilski lider više puta izrazio sumnju u pogledu pandemije i njene opasnosti za ljude. Prema njegovom mišljenju, razmere Covida-19 su preuveličane u medijima, a sam virus predstavlja opasnost samo za ljude slabog zdravlja i starije osobe. Takođe je rekao i da je protivnik karantina.

Šef države je tvrdio da će uspostavljena ograničenja imati katastrofalne posledice po ekonomiju zemlje i povećaće nezaposlenost.

Od početka pandemije virusa Covid-19 zaraženo je oko 44,5 miliona ljudi u svetu, više od 1,17 miliona je umrlo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here