Borac gleda ka Evropi

0

Ispunio obećanje: Jovan Stokić

Pamtio je banjalučki gradski stadion i bolje posete u utakmicama Borca i Željezničara, ali s obzirom na sve što se dešavalo u nekih prethodnim duelima ova dva rivala – pozitivno je što se meč završio.
A ni fudbal nije bio preterano dobar, pa će se pamtiti samo rezultat. Minimalac domaćih zasluga je Joce Stokića, jednog od najboljih napadača u ligi, igrača za koga je šteta što nije uspeo u nekoj jačoj ligi.
 

Prizivali nerede
Utakmica između Borca i Željezničara igrala se u poprilično osetljivom terminu, na samo sedam dana pre izbora u BiH. To je otvorilo priče o navodnoj pripremi politički motivisanih nereda u gradu, ali ispostavilo se da je to bilo samo puko prizivanje onih kojima odgovara nestabilnost. Atmosfera je bila odlična, i pored slabe posete, a meč je završen fer i korektno.

– Velika mi je želja da pogodim protiv Željezničara. Siguran sam da bi to bio poseban osećaj – rekao je Stokić novinarima u najavi utakmice i tako nagovestio potez koji je Borac vratio u sam vrh i borbu za evropska takmičenja.
Porazu Širokog Brijega u Travniku obradovali su se svi pratioci Hercegovaca, među kojima su od ovog kola i Banjalučani. Na prvenstvenu pauzu zbog obaveza reprezentacije Borac ide sa samo četiri boda manje od lidera i četiri vezane pobede (sve sa po 1:0). Stoga, trener Vinko Marinović izražava nemali žal zbog prekida šampionata jer je svestan da je ekipa u dobroj formi.
– Šta je, tu je. Kalendar je tako predvideo i moramo na pauzu. Za nas je ovo bila izuzetno teška utakmica u kojoj smo došli do vredna tri boda. Dočekali smo tu jednu situaciju koji smo iskoristili. Mnogo smo poboljšali odbranu. Bilo je tu problema s defanzivcima na početku sezone. Posle utakmice s Olimpikom sve je iz kola u kolo bilo bolje – smatra Marinović.
I dobro je što je ustabilio odbranu, jer Marinovićeva ekipa nije efikasna. Ipak, ono što raduje sve u Banjaluci jeste činjenica da je ekipa strpljiva i da nema srljanja. To je donekle i zasluga najiskusnijih u domaćim redovima, pre svih prekaljenog kapitena Vladana Grujića.
– Teško postižemo golove, ali igrali smo sa dosta jakih ekipa. Moramo još da poradimo na realizaciji i stvaranju prilika, ali osvajamo bodove i to je ono što je najvažnije – zaključuje Marinović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here