“Borba oko Kosova i Metohije i dalje traje”

Vestionline, Tanjug
1
M. Karović
Milovan Drecun

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun, ocenio je danas, povodom 20. godišnjice potpisivanja Kumanovskog sporazuma, da agresija NATO nad Srbijom zbog Kosova i Metohije nije završena i da neće biti završena dok god se ne reši status KiM.

– Borba i dalje traje. Albanci žele punu nezavisnost naše južne pokrajine i mi se sa tim apsolutno nećemo složiti. Pokušavamo da dođemo do nekog kompromisnog rešenja – rekao je Drecun u emisiji “Sedmica” Radio Beograda 1.

Prema njegovim rečima, ono što je ključna stvar je to da je Kumanovskim sporazumom uspostavljena kopnena i vazdušna zona bezbednosti.

Nebojša Vujović, diplomata i učesnik pregovora, naglasio je da je Rezolucija 1244, koja je doneta nakon potpisivanja Kumanovskog sporazuma, naša “tapija nad zemljištem”.

On je naveo da onaj ko kaže da je Rezolucija 1244 pretočeni deo Kumanovskog sporazuma i da nije dobra, treba da uzme Platona u ruke i da pročita šta je država, pravo, politika.

– Rezolucija 1244 je naša tapija nad zemljištem. Kad dođe siledžija, pa vas izbaci iz kuće i kaže: ”Ja sam jači od tebe, skloni se”, vi ćete se skloniti jer će vas ponovo tući. Međutim, u katastru vi ste i dalje vlasnik svoje imovine. E, to je Rezolucija 1244 – istakao je Vujović.

Iz ove prespektive, kaže on, Kumanovski sporazum i Rezolucija 1244 su jedino svetlo na kraju tunela.

– Svako ko je danas ovlašćen da donosi visoke državne odluke, pogrešio bi ako bi napravio presedan, jer istorija pamti – zaključio je Vujović.

1 COMMENT

  1. Srpska Kraina u Hrvatskoj Knin bila je Srpska Hrvati su ih proterali kao sto je Srbija htela siptare i niko ni EU ni SAD ništa o tome još su ih nagradili primili u EU a nas bombardirali !
    Siptari su im pomogli da unište Jugoslaviju jer su im bili desna ruka SDA i EU zato im obećano za uzvrat daruju Kosmet !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here