MN Press
FK Crvena zvezda FK Partizan

Nisu Zvezda i Partizan imali veče kakvom smo se nadali u mečevima trećeg kola Lige Evrope i Lige konferencija kada je u pitanju nacionalni koeficijent, a sa druge strane nam nisu odgovarali ni rezultati drugih ekipa koje dolaze iz zemalja koje su nam konkurencija u borbi za što bolju poziciju.

Srbija je posle trećeg kola popravila bodovni saldo zahvaljujući Zvezdi, koja je zaradila 250 bodova na osnovu remija u Danskoj protiv Mitjilanda, dok Partizan zbog poraza od Genta od 1:0 nije doneo bodove.

Naša zemlja sada ima 29.125 bodova, što je i dalje dovoljno za 12. mesto.
Ipak, ostali rezultati nam takođe nisu odgovarali, pa je tako Ukrajina odmakla, jer je Zorja slavila na gostovanju protiv CSKA iz Sofije sa 1:0, a napredovala je i Belgija, koja nam se dodatno približila. Posebno je bolan poraz Partizana od Genta, pošto je to bio duel protiv direktnog rivala. Takođe, bodove je osvojio i Antverpen, koji je remizirao u Turskoj protiv Fenerbahčea sa 2:2. Situaciju nam je donekle spasio Vest Hem, koji je pobedio Genk sa 3:0 na svom terenu, i tako sprečio da nam se Belgijanci potpuno približe.

Nije nam odgovaralo ni to što je Bazel pobedio Omoniju, pa su i Švajcarci, koji su na 14. mestu, napravili korak bliže Srbiji.

Ukoliko do kraja sezone Srbija ne uspe da se domogne 11. mesta, koje donosi direktno mesto u Ligi šampiona, onda bi bilo dobro ostati među 13 najboljih, pošto u tom slučaju šampion kreće kvalifikacije za Ligu šampiona od plej-ofa i ima zagarantovanu bar Ligu Evrope, ali i oko 10 miliona evra koji su garantovani za ekipe koje igraju plej-of Lige šampiona.

Osnovni cilj, da se bude među 15 najboljih zemalja, gotovo se više ni ne dovodi u pitanje i gotovo da više ne postoji ni teoretska šansa da to mesto možemo da izgubimo.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here