rts.rs
Andrija i Vladimir Vuković

“Andrija Vuković nije Italijan ili Nemac koji hoće da igra za Srbiju, već je Srbin iz Brda u Crnoj Gori koji želi da igra za svoju reprezentaciju”, kaže za RTS njegov otac Vladimir. Nije ovo borba samo za pravo mog deteta, nego i borba za svu srpsku decu iz Crne Gore, naglašava Vuković.

– Ne priznajem nijednom Srbinu u Srbiji da je veći Srbin od mene, ali ne želim ni da budem veći od bilo kog drugog Srbina – kaže Vladimir Vuković. Dodaje da jednako voli Podgoricu, Prizren, Knin, Beograd, Banjaluku, kao i, kako navodi, bilo koji drugi srpski grad. U takvom duhu, u porodici Vukovića, odrastao je i njegov 14-godišnji sin Andrija.

Iz Crne Gore je bilo vaterpolista, odbojkaša, fudbalera koji su odlučili da igraju za Srbiju. Ali Andrija Vuković je prvi košarkaš iz Crne Gore koji želi da igra za Srbiju. Međutim, do sada, nije dobio odobrenje Košarkaškog saveza Crne Gore.

Njegov otac Vladimir Vuković zamolio je reportere RTS-a da o svemu ovome razgovaraju na ušću Ribnice u Moraču, u Nemanjinom gradu, na mestu nekadašnje drevne Ribnice, gde se rodio Stefan Nemanja.

Vladimir kaže da je Andriji stigao poziv iz Košarkaškog saveza Srbije, a to, kaže, poziv koji se ne odbija.

– Andrija je odrastao u srpskoj porodici, ovde u Nemanjinom gradu, zbog toga sam insistirao da pričamo na Nemanjinom gradu. Moja supruga i ja smo gledali to prvo on kaže, i da izabere između Montenegra i Srbije, on je izabrao Srbiju, i mi kao roditelji moramo da podržimo njegovu odluku.

Na pitanje zašto ne Crna Gora, Vladimir Vuković kaže: “Crna Gora uvek, mi kao porodica, tako sam vaspitao i njega i njegovog mlađeg brata da voli Crnu Goru, i ne priznajemo nikom da je voli više nego mi, ali nekako nam se Montenegro ne uklapa u koncepciju, porodično, ali i šire porodice.”

Ceo tekst i video prilog pogledajte na sajtu RTS-a.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here