EPA/Stephanije Lecocq
Žosep Borelj

Evropska unija trebalo bi da razmotri mogućnost zaplene zamrznutih ruskih deviznih rezervi kako bi pomogla u plaćanju troškova za obnovu Ukrajine posle rata, izjavio je danas visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žosep Borelj.

On je u intervjuu za “Fajnenšel tajms” rekao da bi bilo logično da EU uradi isto ono što su Sjedinjene Države uradile sa imovinom avganistanske Centralne banke nakon što su talibani došli na vlast, prenosi agencija Rojters.

– Imamo novac u džepu i neko mora da mi objasni zašto je to dobro za avganistanski novac, a nije dobro za ruski novac – rekao je Borelj.

Vašington je zamrznuo avganistanska sredstva nakon što su talibani preuzeli vlast u toj zemlji i planira da iskoristi taj novac za pomoć avganistanskom narodu, dok će ostatak zadržati za moguće tužbe protiv islamističkih militanata u vezi sa terorizmom, podseća Rojters.

7 COMMENTS

  1. samo da mu pojasnim ako ti neko nesta ukrade a ti saznas ko je normalno je da mu odes na vrata i povratis svoje ako nije glup shvatice A UBEDJEN SAM DA NIKO U EU NEBI BIO ODUSEVLJEN DA VIDI NAORUZANE RUSE U SVOJIM GRADOVIMA . JEDNOM SU TO DOZIVELI I NISU BILI ODUSEVLJENI

  2. Ovo je naravno kriminal, ali kada Zapad nesto preduzima reci menjaju smisao. Tako se u ime demokratije ide u ratove sirom sveta a zapravo u osvajanje resursa i pokoravanje zemalja interesima hegemona. Najzalosnije od svega je da su politicari, kao ovaj, najprizemnijem licnosti. Jedini je Orban u celoj EU stao protiv ove birokratske aždaje. Ukoliko se taj deo sveta ne ujedini protiv ovih koji su fantasticno organizovani – jer su preuzeli sve medjunarodne institucije u svoje ruke- buducnost je strasna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here