Printscreen

Politički analitičar Bljerim Ljatifi ocenio je da su događaji u Banjskoj diplomatski i politički ubili visokog predstavnika EU Đuzepa Borelja i specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

– Zaboravljamo dve glavne političke žrtve, to su Borelj i Lajčak. Ono što se dogodilo ih je politički i diplomatski ubilo – rekao je Ljatifi.

Kako kaže, to da su i oni među žrtvama događaja u Banjskoj govori i činjenica da se samo portparol EU Peter Stano obraća javnosti.

– Glas EU sveo se na glas beskorisnog portparola. Svi gledaju u Vašington, čekaju da vide šta je Vašington preduzeo, kakvi će biti nalazi koje će NATO pronaći i proceniti – kazao je Ljatifi.

Smatra da ta ocena neće biti pozitivna za Srbiju.

– A onda ćemo razgovarati o novom početku političkog procesa. Dug neefikasan proces dijaloga je umro – naveo je Ljatifi.

1 COMMENT

  1. Прво ћемо у УН да анализирамо дешавања на КиМ, поступање Кфора и тражимо своје право на 1000 српских специјалаца који ће бити задужени за границу и безбедност у српским срединама, а онда ће напокон престати да се у ЕУ разговара о статусу Косова и Метохије, јер је то надлежност Савета безбедности, а не ЕУ.
    Косово је Србија.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here