EPA/Stephanie Lecocq
Žosep Borelj

Danas je trebalo da započnemo pregovore sa Albanijom i Severnom Makedonijom i ne mogu da sakrijem svoje razočarenje, svakako. Moje razočarenje je, pretpostavljam, razočaranje mnogih ljudi. Ali još ima nade – ne znam šta bugarski parlament može da uradi u narednim satima. Stvari ne idu dobro i trebalo bi da pokušamo da to popravimo, rekao je posle Samita EU-Zapadni Balkan u Briselu Žosep Borelj, visoki predstavnik za spoljnu i bezbednosnu politiku EU.

Borelj je istakao da “ovo još jednom pokazuje da je jednoglasnost veliki problem za donošenje odluka”.

– Dakle, moramo da razmislimo o tome kako donosimo odluke u Evropskoj uniji, jer ne možemo nastaviti sa blokadom jedne zemlje mesecima i mesecima. Imam dobre vesti. Dobili smo dogovor u dijalogu između Kosova i Srbije kako bismo energetsku stranu problema sproveli u delo, što je važan korak napred. Nastavićemo da radimo na dijalogu i možda ćemo do kraja meseca moći da održimo sastanak na visokom nivou kako bi napravili još jedan korak. Ali za sada moramo više da radimo na tome da bolje i brže integrišemo ljude sa Zapadnog Balkana u naš rad – izjavio je Borelj.

3 COMMENTS

  1. Boreli daleko vam vasa EU ostavite Zapadni Balkan da sami kuju svoju sudbinu dosta ste nam zla naneli zadnjih 30godina.

  2. Godinama pljačkate sve drzave balkana i sad ste kvazi šokirani sto ne mogu sa tonama osiromašenog uranijuma, i tonama cigareta bez akcize, da udju u EU

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here