Tanjug/AP
Žosep Borelj

Kancelarija za spoljne poslove EU (EEAS) saopštila je da je ”posle današnjih kukavičkih i gnusnih napada na pripadnike kosovske policije” visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žosep Borelj razgovarao sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, kao i da je nazvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Borelj je, kako se navodi u saopštenju, najoštrije osudio ”današnju agresiju”.

On je uputio i saučešće porodici, kolegama i voljenima policajca koji je izgubio život dok je vršio dužnost, i poželeo brz oporavak povređenom policajcu.

Borelj je takođe nazvao i predsednika Srbije Vučića, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se još dodaje da Euleks kao drugi faktor bezbednosti prati situaciju na terenu i ostaje spreman da podrži kosovske institucije u obezbeđivanju stabilnosti i bezbednosti, u skladu sa svojim mandatom i u bliskoj saradnji sa Kforovom misijom.

5 COMMENTS

  1. u skladu sa kojim medjunarodnim aktom koji srbija potpisala nekakva kosovska policija prisustvuje na severu kosova?

  2. Sta ovaj krezavi portugalac blefira.Pa on i Amerika stoje iza progona srpskog naroda od 1991 do dana danasnjeg.Koga on pa miri.Siptari rade sve u dogovoru sa Amerikom i Nemackom i EU.Gube NATO rat u Ukrajini pa se svete na malim narodima.

  3. Tek če ta Kosovska policija da prisustvuje na cjeloj treritoriji Kosova sačekaj pa vidi sam Tek sad Počonje biti ili nebiti kome se nesviđa pravac Beograd dabog dase nikada ne vratili.

  4. Ma sta sa tim ima kurti i vucic, zakuvali su amerikanci, englezi i nemci, i mi koji smo svedoci događanja svih ovih godina nismo bez vida i pameti, da to neznamo.I vreme je da prestanete da pocenjujete ljudski um i prosipate pepeo po nama. Kosovo je teritorija R. Srbije, u kojoj svi njeni građani bez obzira na vjeru i naciju treba slobodno da zive u skladu sa ustavom i zakonom, koji su i treba da budu u skladu sa istim standardom koji vaze u ameriki, engleskoj i nemackoj jer je srbija deo evrope i tacka. (francusku i italiju ne spominjem jer ih ovi ne zarezuju ni pola posto)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here