Tanjug/AP
Žosep Borelj

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj izjavio je danas da bezbednosne službe Rusije sarađuju sa Evropskom unijom po pitanju istrage terorističkog napada u Moskvi u petak.

– Obaveštajne službe sarađuju sa obaveštajnim službama, da – rekao je Borelj za Si-En-En, odgovarajući na pitanje novinarke Kristijan Amanpur da li službe Rusije i EU sarađuju uprkos ratu u Ukrajini.

Borelj je ponovo osudio teroristički napad, ali i izrazio strah da ruski predsednik Vladimir Putin može da upotrebi napad kako bi “opravdao povećani intenzitet napada na ukrajinsku civilnu infrastrukturu”.

– Zabrinuti smo činjenicom da Putin može da upotrebi tragične okolnosti da opravda povećane napade na Ukrajinu, što se i dešava, u poslednjim satima broj raketa i dronova koji su lanisrani na civilnu infrastrukturu je povećan, ali ne vidimo kako je napad opravdanje za to. Ukrajinci se ne bore protiv ruskog naroda, već protiv vojske koja je izvršila invaziju na njihovu zemlju – rekao je Borelj.

Prema poslednjim podacima, u terorističkom napadu u petak uveče na koncertnu dvoranu u predgrađu Moskve poginulo je 139 ljudi, među kojima troje dece, a povređeno je oko 180 ljudi. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

1 COMMENT

  1. Šta vi imate učestvovati u is tragic kad bi vi da mižete Rusiju zbrisali preko noći!!Vi možete samo da izbrišete tragove I pomognete teroristima!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here